Užgavėnėms – soti karka ir prancūziški blyneliai su apelsinų padažu

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį laidos „Gardu Gardu“ vedėjai kvies švęsti Užgavėnes. Nors šiais metais ir neturime ką vyti iš kiemo, tačiau tikrai galime švęsti vis dažniau mus džiuginančios saulės sugrįžimą.

Linksmai nusiteikę laidos vedėjai pabandys įsikūnyti į vienus pagrindinių Užgavėnių simbolių: Gian Luca Demarco – lašininį, o Ali Gadžijevas – kanapinį. O pagal vaidmenis – ir patiekalai. Gian Luca gamins labai sočią, aromatingą, traškia plutele karką. Tai yra nuostabus ir nesudėtingai pagaminamas patiekalas. Tik kepimas užtruks ilgiau, tačiau ko nepadarysi dėl nuo kaulo byrančios minkštos mėsos.

O kaip Užgavėnės be blynų. Ali pristatys įspūdingus prancūziškus Siuzetės blynelius su apelsinų padažu. Sakoma, kad šis patiekalas atsirado visai netyčia – užsiliepsnojus padažui. Ir taip nuo XIX a. šie blyneliai tradiciškai yra patiekiami apšlaksčius apelsinų likeriu ir padegus.

Laida „Gardu Gardu“ – šeštadienį, 9 val., per TV3.

Karka su daržovėmis

Jums reikės:

    • 800-1000 g kiaulienos karkos

    • 1 morkos

    • 2 saliero stiebų

    • 1 svogūno

    • 2 česnako skiltelių

    • 2 rozmarino šakelių

    • 1 šalavijo šakelės

    • Prieskonių kiaulienai

    • 1 kg bulvių

Gaminimas. Visų pirma gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apskrudinti kiaulienos karką. Rekomenduojama prieš kepimą keliose vietose įpjauti odą.

Stambiai supjaustyti morką bei saliero stiebus ir susmulkinti trintuvu kartu su svogūnu ir česnaku. Sudėti ir apkepti į tą pačią keptuvę. Paskaninimui į daržoves dar įdėti rozmarino bei šalavijo šakeles, o karką apibarstyti kiaulienos prieskoniais. Užpilti raudono sauso vyno ir dar šiek tiek pakepinti.

Karką su daržovėmis ir bulves sudėti į kepimo indą, uždengti folija ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 min., tuomet nuėmus foliją dar 30 min. (konvekciniu režimu). Jei kepate su termometru, kepti, kol mėsos temperatūra pasieks 87°C.

Prancūziški Siuzetės blyneliai

Lietiniams blyneliams reikės:

    • 55 g sviesto

    • 300 g pieno

    • 100 g miltų

    • 3 kiaušinių

Padažui reikės:

    • 1 didelio apelsino

    • 80 g vandens

    • 100 g cukraus

    • 150 g sviesto

    • 50 g apelsinų likerio

Gaminimas. Ištirpinti sviestą, atvėsinti ir kartu su kitais blynelių ingredientais išplakti iki vientisos tešlos. Į įkaitintą keptuvę įdėti šiek tiek sviesto ir jam ištirpus riebalų perteklių pašalinti popieriniu rankšluosčiu. Į ją pilti po samtelį tešlos ir paskirstyti per visą keptuvę. Kepti iš abiejų pusių.

Nuo apelsinų nupjauti žievelės oranžinę dalį ir susmulkinti plonais šiaudeliais. Keptuvėje užvirti vandenį ir jame ištirpinti cukrų. Suberti apelsino žievelę. Šiek tiek pakaitinti ir sudėti sviestą. Virinti, kol ištirps. Sulankstyti keturis blynelius į keturias dalis taip, kad gautųsi trikampėliai. Juos dėti į keptuvę su sirupu. Kepant keptuvę judinti, kad sirupas pilnai apsemtų blynelius. Ant viršaus užpilti apelsinų likerio ir uždegti. Tai yra tradicinis šių blynelių pateikimas. Rekomenduojama valgyti su ledais.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pezalai

Pezalai portretas
Sakoma, skaičiuojama ... parklupde, palauže,
VISI KOMENTARAI 1
  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių