- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Trys paprasti būdai, kaip paruošti lašišą: nuo sumuštinių iki prabangaus restorano lygio patiekalų
-
Trys paprasti būdai, kaip paruošti lašišą: nuo sumuštinių iki prabangaus restorano lygio patiekalų
-
Trys paprasti būdai, kaip paruošti lašišą: nuo sumuštinių iki prabangaus restorano lygio patiekalų
-
Trys paprasti būdai, kaip paruošti lašišą: nuo sumuštinių iki prabangaus restorano lygio patiekalų
Vasarą norisi ne tik rinktis lengvesnius patiekalus, bet ir tokius, kurie maloniais vakarais lauko terasoje nustebintų svečius. Būtent tokius receptus šįkart siūlys ir profesionalūs TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefai.
Praėjusį kartą Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis gamino patiekalus su karpiu, o šįkart jie bandys „prisijaukinti“ lašišą.
„Lašišą esame valgę įvairiomis formomis – ir su salotomis, ir kepę kepsnius, tačiau šiandien pagaminsiu kapotos lašišos žuvainį“, – savo originalų patiekalą laidoje Vylius.
Virtuvės šefas liks ištikimas sau ir lašišą keps ant pamėgto grilio: „Patiekalui mums reikės lašišos filė, kurią susikaposime su peiliu. Į vidų įdėsime imbiero, citrinos, Vorčesterio padažo, o vėliau tokius lašišos kotletukus pakepinsime.“
Tiesa, kepant žuvį ant grilio, anot virtuvės šefo, svarbi viena taisyklė: „Visuomet rekomenduoju per daug nekelti temperatūros. Kitu atveju, žuvį labai greitai išdžiovinsite“.
Taip pat laidoje Vylius išduos, koks padažas padės dar labiau sušvelninti žuvainio skonį. Rezultatas nustebins ir Mindaugą Rainį, ir patį virtuvės šefą – šis prisipažins, jog puikus žuvainio skonis privertė jį didžiuotis.
Kitas virtuvės šefas Tomas ruoš lašišos kapotinį. Kaip visuomet iš pažiūros nesuderinamus skonius sujungiantis vyras ir vėl nustebins savo originaliais pasirinkimais. Šįkart savo patiekalą jis gardins rabarbarais, o papildomai naudos krapus, druską, alyvuogių aliejų, žirnelius bei ridiką.
Tomas pasakos, kad jo kapotiniui lašišos galima būtų ir nerūkyti, valgyti žalią, tačiau yra priežastis, kodėl jis pasirinko daryti kitaip. „Vasarą lauke, kai turime kepsninę, norisi įnešti lengvo dūmo skonio. Marinatui naudosime alyvuogių aliejų ir druską, o tada viską išmaišysime. Nedėsiu daugiau jokių kitų prieskonių“, – paprastą paruošimo būdą atskleis jis.
Šioje „La maistas“ laidoje žiūrovų laukia papildoma staigmena – dar vieną būdą, kaip pagaminti lašišą, parodys ir trečias, „Karpynės“ virtuvės šefas Kęstutis. Jis ruoš žuvį su marinuotais ir karamelizuotais pankoliais, obuoliais ir melionais.
Net trys gardūs būdai, kaip paruošti lašišą – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...
-
Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)
Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...