Šventinis vaisių tortas Pereiti į pagrindinį turinį

Šventinis vaisių tortas

2010-01-02 23:59
Desertas: vaisių tortas tiks tiek Naujųjų metų vakarą prie taurės šampano, tiek pirmąjį sausio rytą prie puodelio kavos.
Desertas: vaisių tortas tiks tiek Naujųjų metų vakarą prie taurės šampano, tiek pirmąjį sausio rytą prie puodelio kavos. / Jūratės Žuolytės nuotr.

Naujųjų metų naktį prie taurės šampano susirinkusiems svečiams pasiūlykite gaivaus pačių kepto vaisių torto gabalėlį.

Reikės:

Biskvitui: 5 kiaušinių, stiklinės cukraus, 200 g grietinės, 100 g sviesto, 2 stiklinių miltų, šaukštelio kepimo miltelių (nugesintų citrinos rūgštimi).

Pertepti: 700 ml grietinėlės, 7 šaukštų cukraus, 1 šaukšto citrinos sulčių, pakelio želatinos, šviežių arba konservuotų vaisių.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, įdėkite grietinę, viską išmaišykite, tuomet supilkite ištirpintą sviestą. Vėl viską išmaišykite, suberkite miltus, kepimo miltelius, dar pamaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų tešloje.

Supilkite viską į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, kol gražiai pakils ir pagels (apie 45 minutes). Kai atvės, pjaukite skersai į tris dalis, jei pavyks, galite ir į daugiau.

Išplakite grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis. Paimkite pakelį želatinos, ištirpinkite ją karštame vandenyje maišydami, paskui atvėsinkite kambaryje. Tada ją supilkite į grietinėlę ir padėkite maždaug valandai į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtų ir būtų lengviau tepti.

Prisipjaustykite šviežių arba konservuotų vaisių. Paimkite pirmą biskvito blyną, galite jį sudrėkinti sirupu nuo vaisių. Tepkite grietinėlę, dėkite vaisius. Uždėkite kitą blyną, pakartokite tą patį. Į viršutinį grietinėlės sluoksnį dar galite įmaišyti sutrintą bananą. Papuoškite tortą vaisiais ir palikite nakčiai šaldytuve. Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų