Portalo sveikata.diena.lt skaitytoja Dagnė šįvakar siūlo pasigaminti jos mėgstamo baklažanų apkepo su sūriu, kuriam reikės:
3 stambių baklažanų;
200 g fermentinio sūrio;
3 kiaušinių;
1,5 stiklinės pieno;
2 šaukštų sviesto;
šiek tiek druskos bei prieskonių daržovėms;
Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir palikti 30 min. pastovėti. Po to nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių. Keptus baklažanus sudėkite į kepimo indą ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu ir gauta mase užpilkite baklažanus. Apšlakstykite trupučiu sviestu. Kepkite orkaitėje 220 laipsnių temperatūroje, 30-40 min., kol apkepas gražiai pagels. Skanaus!
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai