- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šį savaitgalį „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus konditeris Ali Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius su aguonomis, o Gian Luca siūlo pasigaminti ypatingus lašišos kepsnelius su pistacijų plutele ir cukinijų tyre.
Aguoniniai pyragai dažniausiai asocijuojasi su šventėmis. Tačiau jas tikrai verta naudoti ir savaitgalio kepiniams. „Gardu Gardu“ vedėjas, profesionalus konditeris A. Gadžijevas siūlo išsikepti labai paprastai pagaminamus, purius pyragaičius su aguonomis. O prie jų idealiai tiks ir praturtins skonį sūrio kremas.
Šefas G. Luca siūlo pasigaminti ypatingus lašišos kepsnelius su pistacijų plutele ir cukinijų tyre. Pasigaminti visai nesudėtinga, tačiau valgydami pasijusite, kaip restorane.
Savaitgalio receptai „Gardu Gardu“ laidoje šeštadienį 9 val. per TV3 televiziją.
Lašišos kepsneliai su pistacijomis
Lašišos kepsneliams reikės:
• Lašišos kepsneliai
• 50 g pistacijų
• Druskos
• Pipirų
• 1 valg. š. aguonų
• 1 valg. š. džiūvėsėlių
• Rūkyto alyvuogių aliejus
Cukinijų tyrei:
• 1-2 nedidelių cukinijų
• 1 šalotinio svogūno
• Maggi žolelių sultinio kubelio
• Kelių mėtos lapelių
• Alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
• Smidrų
Pistacijas suberti į įkaitintą keptuvę ir skrudinti. Į kepimo pabaigą įberti nemažai pipirų ir žiupsnį druskos. Pistacijas susmulkinti iki trupinių. Į juos įberti 2-3 žiupsnelius aguonų ir šaukštą džiuvėsėlių. Lašišos kepsnelius dėti į skardą su kepimo popieriumi, ant jų dėti trupinius ir paspausti su delnu, kad susidarytų tvirtesnė plutelė. Apšlakstyti rūkytu alyvuogių aliejumi. Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. su garų funkcija.
0,5 l vandens užvirinti su sultinio kubeliu. Į įkaitintą prikaistuvį su alyvuogių aliejumi suberti smulkintą šalotinį svogūną. Jam apkepus sudėti smulkintą cukiniją. Kepti ilgai nereikia, tik kol paminkštės ir šiek tiek karamelizuosis. Įpilti 1-2 samčius sultinio ir palikti pasitroškinti apie 5 min. Baigus troškintis įdėti smulkintos mėtos lapelius. Sutrinti smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.
Į likusį sultinį sudėti smidrus ir pavirti kelias minutes, kol taps minkšti.
Viduryje lėkštės pilti cukinijų tyrę, ant viršaus dėti lašišos kepsnelį ir šalia virtus smidrus.
Aguoniniai pyragaičiai su sūrio kremu
Tešlai reikės:
• 150 g sviesto
• 2 kiaušinių
• 75 g cukraus
• Žiupsnelio druskos
• 100 g miltų
• 5 g kepimo miltelių
• 70 g aguonų
Kremui reikės:
• 200 g kreminio sūrio
• 200 g grietinėlės
• 100 g cukraus pudros
• Šlakelio vanilės ekstrakto
Sviestą ištirpinti ir kaitinti, kol įgaus rusvą spalvą ir pradės kvepėti riešutais. Paruošus palikti atvėsti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, kol susidarys standžios putos. Suberti miltus, kepimo miltelius, aguonas ir permaišyti.
Pravėsusį sviestą perkošti ir plakant po truputį supilti į tešlą. Plakti, kol sviestas pilnai pasiskirstys ir tešla taps vientisa.
Tešlą supilstyti į kepimo formeles ar žiedus. Jei formelės metalinės, prieš pilant ištepti sviestu ir pabarstyti miltais.
Kepti iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Iškepusius atvėsinti.
Kremui skirtus ingredientus išplakti ir konditerinio maišelio pagalba papuošti pyragaičius. Pagardinti šviežiomis uogomis.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...