Portalo sveikata.diena.lt skaitytojas Giedrius siūlo pasigaminti saldų desertą ir gardžiai praleisti šį rudenišką vakarą. Obuolių pyragui reikės:
4 vidutinio dydžio obuolių;
kiaušinio;
šaukšto cukraus;
2-3 šauktų manų kruopų;
100 g sviesto;
250 g varškės;
5 šaukštų aliejaus;
1-2 šaukštų džiūvėsėlių
Obuolius supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su cukrumi. Tuomet išplakite kiaušinį, įmaišykite aliejaus ir manų kruopų. Kiek vėliau į kiaušinio ir manų masę įmaišykite pertrintą varškę.
Į tešlą įmaišykite obuolius ir sudedėkite į kepimo formą. Apibarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 180-200° C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai