Restoranas "Balzac" (Savičiaus g. 7) įsikūrė Vilniaus senamiestyje, vienoje iš siaurų sostinės gatvelių, kuriose visuomet gali rasti ką nors netikėta. Čia – tai prancūziškos virtuvės dvasia.
Atidaryti restoraną tokioje vietoje – visuomet iššūkis. Aplinka, maistas, aptarnavimas – viskas turi būti aukščiausios klasės. Jėgas sujungę lietuvė Dalia Dabašinskaitė ir prancūzas Thomas Teitenas įgyvendino seną svajonę ir atidarė prancūzišką restoraną Lietuvoje.
"Septynerius metus dirbau restorane Prancūzijoje, grįžusi svajojau ir Vilniuje sukurti ką nors panašaus. Th.Teitenas Lietuvoje gyvena jau penkiolika metų, bet ir jam šis verslas tarsi nauja avantiūra", – šypsojosi D.Dabašinskaitė.
Nors lietuvė gyveno ir dirbo Korsikos saloje Prancūzijoje, "Balzako" valgiaraštis neapsiribos vien šios vietovės patiekalais. "Stengsimės atspindėti visą Prancūziją, planuojame rengti skirtingų regionų vakarus, o valgiaraštį nuolat keisti", – žadėjo naujojo restorano vadovė.
Dabar restorane galima paragauti tradicinės prancūzų svogūnų sriubos, kaimiško pašteto, ančių kepenėlių su figų uogiene, kitų prancūziškų patiekalų. Prancūzas virėjas kasdien klientus lepina vis kitu dienos pyragu.
Kainos restorane – gana nemažos. Patiekalų kainos apie 40–50 litų. Vadovai neslepia, kad tokia jų koncepcija. "Per daug kainų užkelti nenorime, bet nesinori ir nusipiginti. Mes esame restoranas, ne kavinė", – sakė D.Dabašinskaitė.
Dienos pietūs restorane – 16 litų. Į juos įskaičiuotas pagrindinis patiekalas ir sriuba. Jie, žinoma, taip pat primena prancūzišką virtuvę.
Idėja pavadinti restoraną "Balzac" jo savininkams kilo atsitiktinai, tačiau vėliau jie patys nustebo sužinoję, kad diena, kai jį sugalvojo, sutapo su garsiojo rašytojo mirties metinėmis. Dabar restorano sienos papuoštos jo garsiomis citatomis, laukiant patiekalo galima paskaityti jo knygų.
Kol kas klientų restorane netrūksta – žmonėms įdomu išbandyti naujovę. "Atėję žmonės giria ir aplinką, ir maistą, o mes tikimės, kad jie dar ne kartą sugrįš", – šypsojosi restorano vadovė.
Naujausi komentarai