Receptų ir idėjų portalas „Šefo receptai“ kviečia naujoms patirtims

  • Teksto dydis:

Kiekvieną dieną naujų receptų nesugalvosi, o vis tie patys pasikartojantys patiekalai gali greitai įgristi. Kai taip nutinka, turbūt dažniausiai naujų receptų imame ieškoti... skambindami mamai arba internete.

Kaip tik ten rasite receptų ir idėjų portalą „Šefo receptai“. Idėjų ir sprendimų gali rasti įvairios kulinarinės praeities ir patirties turintieji – tai tarsi talpykla, kurioje yra ir tai, apie ką pirmiausia pagalvoja dažnas, ir tai, apie ką žino tik retas.

Kiekvieną dieną galvojame ir renkamės, ką valgyti, todėl nenuostabu, kad kartais ima ir ištinka idėjų stagnacija. Nežinote, kuo vaišinti susirinkusius giminaičius per Velykas? Trūksta idėjų pietums? Esate vegetaras ar ieškote ko nors egzotiško? Tokie kone egzistenciniai klausimai vargina ir eikvoja laiką, kurį jau galėtume skirti valgiui ruošti ar bent produktams įsigyti. „Šefo receptai“ – tai tokia vieta, kurioje galite rasti atsakymų į tą kankinantį klausimą – ką pasigaminti? Atsakymą bus lengviau rasti, jei žinosite, kiek laiko galite tam skirti, ką turite šaldytuve, taip pat, kaip vertinate savo įgūdžius virtuvėje. Taigi turėdamas atsakymus į šiuos klausimus galėsite tikslingiau ir efektyviau judėti prie kulminacijos – pasigaminto patiekalo skanavimo.

Kad daugiau laiko skirtume mėgavimuisi maistu, o ne galvojimui, ką pasigaminti, portale receptai suskirstyti pagal dienos metą, šventes ir progas, maisto pobūdį, ingredientus ir t. t. Čia siūlomos pietų, desertų, gėrimų, tradicinių ar tolimųjų kraštų patiekalų idėjos, kurias kiekvienas gali paruošti savo virtuvėje. „Šefo receptai“ – tai tarsi pagalba sprendžiant kaskart iškylantį vidinį galvosūkį „sugalvok, ką valgyti šiandien!“ Artėjant didžiosioms šventėms taip pat tai gali tapti puikiu sufleriu, kokius stebinančius patiekalus būtų galima padėti ant Velykų stalo.

Portale rasite ir pasaulio virtuvės – alžyriečių, kinų, prancūzų, italų ir kitų šalių –  receptų, kurie paįvairina ir išplečia meniu geografiją. Tolimųjų kraštų ar tiesiog netikėtų skonių receptai gali prabudinti ir išjudinti iš apėmusio kulinarinio sąstingio, suteikdami įdomesnių patirčių. Galbūt artimųjų ar tolimųjų kultūrų patiekalai pritaps jūsų virtuvėje ir atras nuolatinę vietą meniu.

Jei nesigundote receptais, atkeliavusiais iš svetur, o labiau mėgstate tradicinę mūsų kraštų virtuvę, tuomet portale rasite klasikinių patiekalų receptų ir idėjų improvizacijoms – nuo cepelinų, šaltibarščių iki aukštaitiško cibulynės. Ir visai nenuostabu, jei dalis lietuvių virtuvės klasikos pasirodys dar neragauta ir nepažinta. Naujų atradimų gali pateikti ir „Šefo receptų“ gėrimų idėjos. Vieni iš jų skirti gaivinti, kai kurie gali prilygti desertui, dar kiti – vaisių, uogų ar daržovių kokteiliai – paruošia energingai dienai.

Portalas „Šefo receptai“ yra skirtas ieškantiems ir norintiems rasti idėjų, skaičiuojantiems laiką, siekiantiems džiaugtis galimybe pasigaminti namuose ir matantiems kulinariją kaip kasdienybės paįvairinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
    Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas

    Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
Daugiau straipsnių