Prancūziškas troškinys Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūziškas troškinys

2015-09-14 07:30 kauno.diena.lt inf.
Prancūziškas troškinys
Prancūziškas troškinys / Google images nuotr.

Tikriausiai daugeliui teko girdėti apie ypatingąjį prancūzišką troškinį ratatouil. Plati daržovių paletė lėkštėle, turėtų pamaloninti ne vieną.

Reikės (8 porcijoms)

1 morkos,

1 saliero stiebo,

1 svogūno,

2 česnako skiltelių,

250 g konservuotų pomidorų,

1 raudonos saldžiosios paprikos,

1 žalios cukinijos,

1 geltonos cukinijos,

1 baklažano,

2–3 šviežių pomidorų,

pagal skonį alyvuogių aliejaus,

druskos,

juodųjų maltų pipirų,

Provanso žolelių.

Paruošimo būdas

Morką, svogūną, salierą, česnako skilteles, papriką (ją galima kelias minutes pakepinti ant tiesioginės ugnies) reikia pakepinti gilioje keptuvėje su aliejaus šlakeliu. Geriausia – ant nedidelės ugnies, tol, kol daržovės suminkštės. Supylus konservuotus pomidorus, dar pavirti apie 5 min., pagardinti druska, pipirais. Visą masę susmulkinti trintuvu ir supilti į karščiui atsparų indą.

Supjaustytas cukinijas, baklažaną ir pomidorus vienodais griežinėliais dėliojame ant daržovių masės tokia tvarka: cukinija, baklažanas, pomidoras. Išdėliojus daržovių mozaiką, patepti alyvuogių aliejaus, česnako ir Provanso žolelių mišiniu. Orkaitėje, įkaitintoje iki 240° C temperatūros, kepti dvi valandas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų