Kaunietės Saulės Bernotienės atsiųstas bananų ir šokolado pyrago receptas pravers ir šventiniu, tarpšventiniu laikotarpiu.
Pyragui paruošti reikės:
200 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 pakelio (16 g) vanilinio cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1/2 citrinos sulčių,
400 g miltų,
3 bananų,
200 g juodojo šokolado.
Sviestą išlydyti su šiek tiek cukraus. Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kepimo miltelius užgesinti citrinos sultimis ar šaukšteliu grietinės. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir lydytu sviestu. Tuomet griežinėliais supjaustyti bananus, o šokoladą sutrupinti (nelabai smulkiai) ir visa tai įmaišyti į tešlą.
Torto formos vidų patepti sviestu ir sukrėsti tešlą. Kepti iki 180 laipsnių įkaitusioje orkaitėje apie 40 min.
Naujausi komentarai