Pasiilgusiems kelionių – patiekalai, priminsiantys Italiją, Tailandą ir Meksiką

  • Teksto dydis:

Ne vienas sako, kad bene labiausiai karantino metu ilgisi kelionių. Taigi, šį kartą TV3 laida „La maistas“ pakvies į tikras kulinarines keliones. Laidos šefai Tomas ir Vylius bei svečias Marius gamins tailandietiškus, meksikietiškus ir itališkus patiekalus.

Laidos svečias – Marius – tinklaraščio maistokeliones.lt autorius, sako, kad labai mėgsta keliauti ir gaminti, jis turi didelę silpnybę kokybiškam ir egzotiškam maistui. Taigi, jis nukels mus į Aziją. Marius pademonstruos, kaip pagaminti tradicinę Tom Jum sriubą, kurią įkvėpė kelionės po Aziją.

„Gaminsiu tailandietišką sriubą. Skirtumas nuo tradicinio varianto toks, kad gardinsiu ją kokosų pienu. Tailande ji būna skaidri. Sriubai reikės krevečių. Patariu jas naudoti su kiautais, nes kiautus dar panaudosim sultiniui pasigaminti. Pirmiausia, jį mums ir reikėtų pasiruošti“, – Marius pasakojo apie savo patiekalą.

„Baigus virti sriubą ją rekomenduoju pagardinti laimo sultimis. Tačiau labai svarbu laimo sulčių nespausti dar į verdančią sriubą, nes nuo karščio įgaus kartumo“, – patarimais dalijosi tinklaraščio autorius.

Kartu su nuolatiniu laidos šefu, istorinės virtuvės žinovu Tomu Rimydžiu keliausime į spalvingąją Meksiką. Tomas dalysis savo asmenine istorija, nes būtent nuo Meksikos virtuvės jis pradėjo savo, kaip profesionalaus šefo, kelią. T. Rimydis gamins jo vaikų labai mėgstamą čili troškinį, bet ne su įprastai naudojama jautiena, o su vištiena, ir tradicines tacos.

Kitas nuolatinis laidos svečias Vylius prisimins išsiilgtą Italiją. Jis nustebins – gamins ne tradicinę picą ar pastą, bet lauže keps bulves ir pateiks jas su specialiu tuno ir ančiuvių padažu.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Tas tinklarastininkas nuo laimo sulciu manau jau laimo liga pasigavo.susikysk kur nesueina tas krevetes
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

Daugiau straipsnių