Originalus kiaulienos vyniotinio receptas Pereiti į pagrindinį turinį

Originalus kiaulienos vyniotinio receptas

2013-04-25 15:03
Originalus kiaulienos vyniotinio receptas
Originalus kiaulienos vyniotinio receptas / Pauliaus Strasevičiaus asmeninio archyvo nuotr.

Portalui kaunodiena.lt originalių receptų nuolat pasiūlantis skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šįkart pasiūlė priimti iššūkį ir pasigaminti skanaus kiaulienos vyniotinio.

„Nors šio recepto gamyba užima ir keletą valandų, pasigaminę jį galėsite valgyti visą savaitę. Aš pats vengiu kiaulienos. Nepatinka ir gaminti iš kiaulienos, tačiau šis vyniotinis labai skanus ir vertas sulaužyti šią taisyklę“, - naują receptą pristatė Paulius

Šiam patiekalui reikės:

1 kg kiaulienos kumpio;

0,5 kg jautienos farso;

1 kiaušinio;

druskos, pipirų, česnako ir lauro lapelių;

Kiaulienos kumpį peprjauname išilgai ir tas dvi puses gerai išmušame, pasūdome pipirais, druska, česnaku ir lauro lapeliais. Tuo metu į faršą įmušame kiaušinį ir pasūdome su pipirais ir druska bei viską gerai išmaišome.

Pakepame ant keptuves faršą kokias 10 min. ir dedame ant vienos iš išmuštų kiaulienos gabalų. Tą pusę, kuri išmušta, turi būti jau ant celofano, kuriame virsite. Uždėtą mėsą ranka ištepame ir dedame ant viršaus kitą kiaulienos kumpio pusę. Su celofanu viską susukame ir surišame. Būtų puiku, kad jums į pagalbą ateitų stiprus draugas, kuris padėtų viską surišti.

Nei vieno galo negalima palikti laisvo. Turite viską tvirtai surišti, kad kuo mažiau vandens patektų ant mėsos. Viską virkite dideliame pasūdytame puode. „Kartais aš verdu sultinyje“, - priduria jaunasis kulinaras. Virkite apie 2 val.. „Kai vyniotinis išverda, padedu jį po skarda ir uždedu kokį nors sunkų daiktą, kad viską suslėgtų“, - paaiškina Paulius.

Atslėgti ir nuimti celofaną reikia tik kitą dieną. Tada jau galite ir mėgautis patiekalu. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų