Nomedos vaišės – krevečių salotos

Nomedos vaišės – krevečių salotos

2009-10-24 23:59

Ką daryti, jei namie užklumpa netikėti svečiai? Nomeda Marčėnaitė įsitikinusi: nieko baisaus, jei tik šaldytuve tokiems atvejams visuomet turėsite krevečių.

Ekologiškų keptuvių "Greenpan" pristatyme dalyvavusi televizijos laidos "Be grimo" vedėja N.Marčėnaitė labiausiai mėgsta gaminti patiekalus, kurie greitai paruošiami. "Nors iš tikrųjų galėjau ir ką nors sudėtingesnio sugalvoti, bet ką jau dabar padarysi", – šypsojosi moteris, gardžias salotas paruošusi vos per keletą minučių.

Salotoms reikės aliejaus, poros stiklinių sauso baltojo vyno, kuo daugiau česnako, stiklinės sojų padažo, dviejų pakelių krevečių ir itališkos baltos duonelės. Krevetes reikia pakepti gerai įkaitintame aliejuje, suversti iš anksto pasiruoštą sutrintą česnaką, sojų padažą ir baltąjį vyną. Šiek tiek pakepinę palikite krevetes, kad jos prisigertų kitų sudedamųjų dalių kvapo. Valgykite su itališka duonele.

"Mano Marius krevečių nemėgsta, bet visuomet valgo tiesiog šitą padažą su duonele", – pasakojo Nomeda, pati neatsispirianti jūros gėrybių vilionėms. "Tik nepatariu valgyti šio padažo, jei tuoj pat turite eiti į kokį nors svarbų susitikimą. Visi žino, koks česnakų kvapas, bet nieko negaliu padaryti – labai juos mėgstu", – juokėsi ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų