Nemėgstantiems ilgai suktis prie puodų – du gardūs receptai

  • Teksto dydis:

Jeigu savaitgalį nenorite daug laiko praleisti prie puodų, laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas paruošė lengvus bei greit pagaminamus patiekalus.

Šefas Gian Luca paruošė Italijoje populiaraus troškinio „Peperonata“ receptą. Išvertus į lietuvių kalbą, „Peperonata“ reiškia „pipirai“. Tai nėra aštrus troškinys, kadangi pagrindą sudaro saldžiosios paprikos. Jis puikiai tinka tiek šaltiems, tiek karštiems užkandžiams. O Gian Luca siūlo pasigaminti šį puikų troškinį savaitgalio pietums kartu su orkaitėje kepta vištienos krūtinėle.

Po gardžių pietų visada norisi ir skanaus deserto. Konditerijos profesionalas Ali siūlo išsikepti minkštus, drėgnus datulių pyragaičius, kuriuos skaniausia valgyti dar šiltus. O kol pyragaičiai keps, nepatingėkite labai greitai išsivirti karamelinį padažą. Jį pagaminti užtruksite vos dvi minutes, tačiau jis labai praturtins desertą.

Greiti ir labai gardūs patiekalai – šeštadienį 9 val. laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Paprikų troškinys „Peperonata“ su vištiena

Jums reikės:

• 2 vištienos krūtinėlių

• 2 kiaušinių

• 200 g džiūvėsėlių

• 3 skirtingų spalvų paprikų

• Įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų

• 1 mėlynojo svogūno

• 2 skiltelių česnako

• 1 poro

• 1 vištienos sultinio kubelio

• Alyvuogių aliejaus

• Druskos

• Pipirų

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles pamirkyti plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose, dar karta pamirkyti plakinyje ir vėl apvolioti džiūvėsėliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ape 30 min. Jei turite temperatūrą matuojantį zondą, tuomet vištieną kepkite tol, kol vidinė temperatūra pasieks 85°C.

Į 0,5 l vandens įdėti sultinio kubelį ir virti, kol ištirps. Susmulkinti česnaką bei svogūną ir kepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos kaitros. Kuomet suminkštės ir pradės skleisti kvapą, sudėti griežinėliais pjaustytą porą. Užpilti du samčius sultinio, kad daržovės pradėtų troškintis. Pomidoriukus supjaustyti pusiau ar į keturias dalis ir taip pat dėti troškintis į keptuvę. Paprikas išvalyti ir suplėšyti arba supjaustyti stambiais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir troškinti apie 10 min. Jei trūksta sultinio, po truputį pilti troškinimosi metu.

Troškinį geriausia pateikti gilesnėje lėkštėje. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytą vištieną. Nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais.

Datulių pyragaičiai su irisiniu padažu

Pyragaičio tešlai reikės:

• 270 g datulių

• 150 ml vandens

• 120 g sviesto

• 40 g rudojo cukraus

• 4 kiaušinių

• 260 g miltų

• 2 valg. š. kakavos

• 1 arb.š. kepimo miltelių

Karameliniam padažui reikės:

• 125 g grietinėlės

• 125 g rudojo cukraus

• 50 tamsaus muskovado cukraus

• 100 g sviesto

• Šlakelio vanilės ekstrakto

• Žiupsnelio druskos

Datules supjaustyti kubeliais ir apvirti vandenyje, kol suminkštės.

Cukrų išplakti su kambario temperatūros sviestu. Toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius. Jie taip pat turi būti kambario temperatūros. Į gautą masę suberti sausus ingredientus ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai po truputį sudėti datules ir atsargiai permaišyti.

Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Karameliniam padažui pirmiausia pakaitinti grietinėlę su cukrumi.  Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir įberti žiupsnelį druskos. Kuomet cukrus pilnai ištirpsta ir masė pradeda tirštėti, sudėti sviestą ir išmaišyti, kol ištirps.

Dar šiltus pyragėlius dėti į lėkštę ir užpilti karameliniu padažu.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Šlykštu skaityti apie maistą, kaip pasirodo apiparkusio kūno vaizdeliai.Manau rekia reklamas atskirtį ir derinti o ne rodyti kur papuola.Protingiausia būtų atidaryti tik reklamų portalą,puslapį ,kaip ten tiksliai pavadinti.Prie maisto tokias reklamas kiša Norėdami pasijuokti iš interneto lankytojų. Pažiūrėjus vos neapsivemi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių