Naminiai ledų kokteiliai – greita, gaivu ir paprasta: išbandykite tris receptus

  • Teksto dydis:

Šiltą vasaros popietę nieko nėra geriau nei gaivinantis ledų kokteilis. Be to, šį gėrimą paprasta pasigaminti namuose: tereikia ledų, pieno, sezoninių vaisių, uogų ar kitų mėgstamų priedų, o ieškantiems įmantresnių skonių gaminant ledų kokteilius lengva ir improvizuoti. 

Puiki alternatyva – pieno pakaitalai

Duomenys rodo, kad bendrai per tris vasaros mėnesius ledų parduodama net penkis kartus daugiau nei gruodžio–vasario mėnesiais. 

Kokteilius gaminti galima ir su augaliniais gėrimais, pagamintais iš avižų, ryžių, migdolų ar sojų. Dažniausiai gaminant ledų kokteilius naudojamas migdolų, tačiau jiems paruošti puikiai tinka ir ryžių ar avižų gėrimai. Be to, augalinius gėrimus galima derinti ir su bananais, kitais mėgstamais vaisiais, įvairiausiomis uogomis ar uogienėmis, sirupais.

Svarbi ledų kokybė

Nors ledų kokteilį namuose pasigaminti yra pakankamai paprasta – pritaikius kelias šio gėrimo gaminimo taisykles, kokteilis įgaus ne tik sodresnį skonį, bet ir kremiškesnę tekstūrą.

Jeigu norite, kad ledų kokteilis būtų ypač šaltas ir gaivinantis, prieš pildami kokteilį į stiklinę bent 30 minučių ją pašaldykite šaldiklyje. Tokiu būdu į kokteilį neprireiks dėti papildomų ledukų. Dar vienas patarimas – prieš supilant ledus į maišytuvą, leiskite jiems kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje. Taip ledų kokteilis įgaus kreminę tekstūrą. Į kokteilių maišytuvą nereikėtų pilti ir ledo kubelių. Geriau pirmiausia kokteilį išplakti ir tik tuomet į jį įdėti kelis kubelius ledo, taip kokteilis netaps vandeningas.

Norint, kad galutinis ledų kokteilio rezultatas būtų sodraus skonio, reikėtų rinktis iš aukščiausios rūšies ingredientų pagamintus ledus. Geriausia, kad jie būtų kuo natūralesnės sudėties, pagaminti iš natūralios grietinėlės. Net ir gaminant paties įvairiausio skonio: šokolado, ar uogų, kokteilius, geriausia yra rinktis vanilinius ledus. Šios rūšies ledai, sumaišius juos su mėgstamais produktais, praturtins kokteilį nepaprastu skoniu, be to, vaniliniai ledai dažniausiai būna ne tokie saldūs, kaip karameliniai ar šokoladiniai.

Kreminis ledų kokteilis su bananais

Jums reikės:

    • 3 kaušelių vanilinių ledų

    • ½ puodelio pieno

    • 1 vnt. banano

    • Plaktos grietinėlės

    • Cinaminio cukraus

Gaminimas:

Į maišytuvą sudėkite ledus, supilkite pieną, suberkite bananus ir viską suplakite iki kreminės konsistencijos. Supilkite masę į stiklinę, ant viršaus užpilkite plaktos grietinėlės ir apiberkite cinamoniniu cukrumi. Mėgaukitės iš karto.

Ledų kokteilis su braškėmis

Jums reikės:

    • 1½ puodelio šviežių braškių

    • 1 puodelio vanilinių ledų

    • ½ puodelio pieno

    • Plaktos grietinėlės

Gaminimas:

Į maišytuvą sudėkite braškes, vanilinius ledus ir įpilkite pieno. Viską suplakite iki vientisos masės. Kokteilį supilkite į stiklinę ir pagardinkite plakta grietinėle. Skanaukite iš karto.

Ledų kokteilis su kokoso drožlėmis ir ananasais

Jums reikės:

    • 2 ½ puodelių vanilinių ledų

    • 200 g smulkintų ananasų sultyse

    • ¼ puodelio kokosų pieno

    • ¼ puodelio kokosų kremo

    • Smulkintų, saldintų kokosų dribsnių

    • Plaktos grietinėlės

    • Vyšnių

Gaminame:

Į nedidelę lėkštę įdėkite maždaug du valgomuosius šaukštus kokosų kremo, o į kitą dubenėlį – kokosų dribsnių. Stiklinės kraštus pamerkite į kokosų kremą ir vėliau į dribsnius, kad šie gražiai pasidengtų. Į maišytuvą sudėkite ledus, suberkite ananasus, supilkite kokosų pieną bei likusią kokosų grietinėlę. Plakite iki vientisos masės. Viską supilkite į papuoštas stiklines, ant viršaus užplikite grietinėlės ir uždėkite vyšnių. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
    Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas

    Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

Daugiau straipsnių