Mėgstamiausias patiekalas M. Daikerytės šeimoje – į vaikystę sugrąžinantys varškės blyneliai

  • Teksto dydis:

Atlikėjos, verslininkės Militos Daikerytės kasdienėje mityboje retai išvysime miltinius patiekalus, tačiau vienam receptui ji daro išimtį. Tai iš kartos į kartą jos šeimos moterų Dzūkijoje gaminami varškės blyneliai, pagardinti namine uogiene.

„Yra receptas, kuris mane sugrąžina į vaikystę. Perduotas iš močiutės lūpų mamai, o šios lūpų – man, šis receptas nepalieka abejingų. Tai dzūkiški varškės blynukai“, – sako M. Daikerytė.

Receptas

Patiekalui reikės:

0,5 kg 9 procentų riebumo varškės;

3 kiaušinių;

4–5 šaukštų miltų;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio kepimo miltelių (jei norisi puresnių blynelių);

2 šaukštų cukraus;

sviesto kepimui;

grietinės ir uogienės – padažui;

Gaminimo eiga

Gerai sutrinkite varškę maišytuvu iki vientisos masės. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, supilkite juos į varškę ir gerai išmaišykite.

Įsijokite į tešlą miltus, kepimo miltelius, vėl gerai išmaišykite. Suplakite baltymus su žiupsneliu druskos, įmaišykite juos į tešlą.

Gerai įkaitinkite keptuvę su sviestu, suformuokite blynelius, tada sumažinkite kaitrą ir apkepkite, uždengę dangčiu abi puses.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai atsiprašau

labai atsiprašau  portretas
bet blynai neatrodo apetitnai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių