Legendinis šefas Robertas atskleidė unikalaus padažo receptą

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienio rytą 10 val. Per BTV laidoje „Šefas rekomenduoja” garsusis virtuvės meistras Robertas klaus ar dažnai savo patiekalų gamyboje naudojate netradicinius ingredientus? Jis rekomenduoja išdrįsti į pirkinių krepšį įsimesti kokoso pieno pakuotę. Šis produktas, plačiai naudojamas Pietryčių Azijos virtuvėje, yra nepakeičiamas  pagardas troškiniams, padažams ar net sriuboms.  Šeštadienio rytą BTV žiūrovai išvys kaip garsus šefas gamina „Satay” padažą su žemės riešutų sviestu ir kokoso pienu, kuriuo pagardins kiaulienos išpjovą. Robertas Ščesnavičius įsitikinęs, padažas, kurio šaknys slypi tajų virtuvėje, yra universalus ir juo galima stebinti svečius prie daugelio tradicinių kepsnių. Tačiau kokoso pieno žymus šefas nepataria naudoti kasdien, nors jame gausu lengvai virškinamų riebalų, mažai cholesterolio, – tai išskirtinai kaloringas gėrimas – vienoje jo stiklinėje yra 467 kcal!

Keptos kiaulienos file su daržovėmis ir „Satay“ padažu receptas:

2 morkos,
Saulėgražų aliejus (kepimui),
0.5 kg. kiaulienos filė,
2 svogūnai,
2 česnakai,
2 geltonosios paprikos,
200 g. šviežių žirnelių su ankštim,
200 g. šviežių šparaginių pupelių,
100 g. žemės riešutų,
3 valg. š. žuvies padažo,
ryšelis šviežios kalendros,

PADAŽAS:

3 valg. š. riešutų sviesto,
300 ml. kokoso pieno,
100 g. pomidorų pastos, 
čili pipirų prieskoniai pagal norus.

Liesą kiaulienos išpjovą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, mėsos prieskoniais ir apkepinkite saulėgražų aliejuje iš abiejų pusių. Tuo metu supjaustytas daržoves (papriką, svogūnus , šparagines pupeles, morkas) sudėkite į keptuvę, įpilkite žuvies padažo,  pabarstykite kalendra ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 min. Vėliausiai  sudėkite žirnelius su ankštimis ir riešutus. Kepimo pabaigoje į keptuve įpilkite kokoso pieno, įdėkite riešutų sviesto, čili prieskonių ir pomidorų pastą. Patroškinkite dar 10-15 min. ir tiekite ant stalo.
Kokius netradicinius ingredientus pataria naudoti Robertas? Koks jo mėgstamiausias patiekalas su kokoso pienu? Ir ko dar trūksta kiekvieno lietuvio virtuvėje?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)

    Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...

  • Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)

    Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...

  • Ant stalo – kiaulienos nugarinė <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)

    Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...

  • Virtuvė pakvips obuoliais <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)

    Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...

  • Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
    Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu

    Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...

  • Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą
    Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą

    Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...

    1
  • Prikelkite duoną antram gyvenimui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)

    Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...

  • Humusas – tobulas mūsų organizmui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)

    Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...

    4
  • Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)

    Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima  įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...

  • Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Tobula vakarienė: skanu, greita, taupu (receptai)

    Makaronai ir sūris – žanro klasika nuo senų laikų, tad kas galėjo pagalvoti, kad šis derinys taps tokia pasauline sensacija? Prieš kelerius metus socialinius tinklus užvaldęs makaronų su kepta feta receptas virto fenomenu. Nebrangus...

Daugiau straipsnių