- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
-
Kulinarinės idėjos, norintiems palepinti mylimas moteris
Virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei kikboksininkas Sergejus Maslobojevas dalijasi gardžiausių patiekalų receptais, kad sužavėtumėte mylimas moteris ir paruoštumėte joms nuostabius pietus Kovo 8 dienos proga.
Sekmadienį 9 val. per TV3 rodomos laidos „La Maistas“ svečias – profesionalus sportininkas, geriausias Lietuvos kikboksininkas S. Maslobojevas itin atidžiai renkasi maistą. „Aš valgau penkis kartus per dieną, specialiai man paruoštą maistą. Taigi, šeimai gaminu tik savaitgaliais. Visa mano šeima mėgsta mėsą. Dažnai gaminu steikus, šonkaulius, plovą, bet šiandien paruošiu lengvesnį patiekalą“, – sakė vyras. Jis gamins spagečius su krevetėmis ir sluoksniuotą jogurto desertą.
„Šios, kaip ir daugelio kitų progų, vyrai nelabai linkę sureikšminti, bet tai puiki proga, puikus priminimas mums, vyrams, pasirūpinti mūsų moterimis“, – kalbėjo S. Maslobojevas apie Kovo 8 d. šventę.
Nuolatinis laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas T. Rimydis žiūrovams siūlys pasigaminti eršketą su krevečių padažu ir ikrais, o desertui – šokoladinį kremą su šviežiomis uogomis.
„Kovo 8 d. – labai nuostabi šventė, visada sveikinu savo moteris ir dovanoju tulpes. Tai jų šventė, jų diena, taigi vyrai pasistenkime dėl jų! Aš siūlau pagaminti eršketą. Eršketas – ne kasdieninė žuvis, įdomi savo skoniu, pakankamai lengva paruošti, bet reikia žinot kelias taisykles“, – sakė T. Rimydis.
Patiekalui T. Rimydis pataria naudoti šviežias krevetes: „Turėsite daugiau aromato, daugiau skonio. O jei naudojate šaldytas, tai reikėtų jas pirmiausia atitirpinti šaldytuve, o ne mesti suledėjusias į keptuvę. O žuvį reikia kepti labai trumpai, bet labai labai gerai įkaitintoje keptuvėje“, – sakė profesionalus šefas.
„Moterys dažnai renkasi žuvies patiekalus. Apskritai dabar labai populiarėja žuvis. Bet kas labiausiai mane stebina – tuo užsikrečia ir vyrai. Jie tampa labiau prisižiūrintys, atidžiau renkasi ką valgyti“, – kalbėjo T. Rimydis.
Kitas nuolatinis laidos šefas grilio virtuozas ir mėsos gerbėjas V. Blauzdavičius sako, kad pagalvojo ne tik apie moteris, bet ir vyrus ir siūlys pasigaminti patiekalą iš jautienos išpjovos.
„Pirmiausia, mėsą išėmus iš šaldytuvo, ją palaikykite kambario temperatūroje valandą ar net dvi. Rinkitės didelį mėsos gabalą – jaučio išpjova turi būti didelė. Maža išpjova niekam tikusi. Kuo didesnė – tuo sultingesnė, tuo geresnė. Mėsa neturi būti labai minkšta, lenkiant mėsos gabalą turi jaustis pasipriešinimas, stangrumas“, – patarimus dalino Vylius. Jis laidos žiūrovams papasakos, kaip pasigaminti tartarą (kapotinį) ir tobulą didkepsnį. O desertui paruoš sūrio pyragą pagal žmonos receptą.
Laidos žiūrovams siūlome pasigaminti Sergejaus spagečius su krevetėmis ir grietinėlės padažu.
Ingredientai:
• 200 g spagečių
• 200 g krevečių (tinka ir šaldytos)
• 200 ml grietinėlės
• 4 pomidorų
• 2 svogūnų
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelės česnako
• 1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto čiobrelio ar raudonėlio)
• Druskos, pipirų
Gaminimas:
1. Jeigu krevetės šaldytos, jas atitirpinkite.
2. Spagečius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
3. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite pomidorus.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepkite apie pusę minutės (kol paskleis malonų kvapą). Sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
5. Sudėkite krevetes ir labai trumpai apkepkite.
6. Pagardinkite pipirais. Supilkite grietinėlę, suberkite provanso žoleles, druską.
7. Troškinkite ant vidutinės ugnies iki padažas truputį sutirštės.
8. Į lėkštę dėkite spagečius. Ant jų – krevečių ir grietinėlės padažo.
9. Galima dar papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu kietuoju sūriu.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...