Portalo kaunodiena.lt skaitytojas Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasimėgauti skania krevečių sriuba, kuriai reikės:
2 svogūnai,
indelis kokosų pieno;
1 l daržovių sultinio;
kelios šakelės kalendrų;
1 aitrioji paprika;
ryšulėlis svogūnų laiškų;
1 citrinos žievelė;
truputis tarkuoto imbiero;
sauja makaronų (ypač tinka kriauklelės);
krevečių;
1 šaukštas sviesto;
druskos, pipirų;
Į pastatytą ant ugnies puodą sudėti sviesto šaukštą ir susmulkintus svogūnus. Porą minučių pakaitinus, sudėti susmulkintą aitriąją papriką. Po poros minučių supilti sultinį ir sudėti makaronus. Virti apie 7 min. Tuomet suberti smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, tarkuotą imbierą ir citrinos žievelę, supjaustytas kalendras, sudėti krevetes, supilti kokosų pieną, įberti druskos, pipirų ir 2 min. pavirti – sriuba paruošta.
Patarimas: verdant vertėtų paragauti, ar netrūksta druskos, o jei norisi aštriau, berti daugiau aitriosios paprikos. Jei valgydami užsimerksite, pasijusite pietaujantys Azijoje.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai