Ką skanaus iškepti vaikams?

  • Teksto dydis:

Tinklaraščio „Svečiuose pas Godą“ autorės Gerdos Morozovienės šeimoje kepimas ant kepsninės – mėgstama veikla, į kurią noriai įsitraukia visi nariai. Tačiau vaikus norisi nustebinti ne tik gardžiais, bet ir sveikatai palankiais patiekalais.

„Ilgus metus buvau įsitikinusi, kad kepsninėje lauke gali būti kepami tik šašlykai – jie mano šeimai dažniausiai siedavosi su vasaros sezonu: ilga vakariene sodyboje, sultinga mėsa tiesiai nuo iešmo, marinuotais svogūnais šalia ir kalnu šviežių daržovių su grietine. Ilgainiui suvokimas ėmė keistis, su vyru augindami vaikus atradome pačių įvairiausių patiekalų, kuriuos ant grilio dažnai kepame savo namų terasoje“, – pasakoja G.Morozovienė.

Visada griliname kukurūzų burbuoles, nes jas labai mėgsta vaikai. Taip pat paprikas, pomidorus ir cukinijas.

Gamindami Gerda ir Andrius Morozovai visuomet įtraukia vaikus. Aštuonerių Goda jau pirmojo karantino metu pamėgo gaminti kartu su tėvais, o jos iniciatyva paskatino sukurti tinklaraštį „Svečiuose pas Godą“. Mergaitės broliukas, dvejų Kajus kol kas tik stebi gamybos procesą ir ragauja.

G.Morozovienės šeimos pietūs neįsivaizduojami be keptų arba šviežių daržovių: „Visada griliname kukurūzų burbuoles, nes jas labai mėgsta vaikai. Taip pat paprikas, pomidorus ir cukinijas. Šalia keptų daržovių ant mūsų stalo visada pamatysite ir lėkštę su šviežiomis daržovėmis – jei kartais skoniai ir norai pasikeičia, vaikai visada gali rinktis šiaudeliais pjaustytas morkas, agurkus, kaliaropę. Mėgstamiausias vyro garnyras prie mėsos yra salotų lapai, ridikai, pomidorai ir agurkai su grietine. Rūpinuosi, kad namuose, vaikams matomoje vietoje, visada būtų šviežių daržovių ir vaisių.“

Kepimui ant grilio šeima dažniausiai renkasi vaikų mėgstamą vištieną ir nepersistengia su marinatais. „Stengiamės naudoti kuo natūralesnius prieskonius – mėgstame patys susimalti šviežių pipirų, naudojame džiovintų daržovių mišinį be druskos ir, žinoma, šviežias žoleles. Visiems kepiniams pagardinti puikiai tinka šalavijai, čiobreliai, ką tik nuskintos mėtos ar bazilikai“, – vardija G.Morozovienė.

Minkšti vištienos kepsneliai su keptų daržovių garnyru

Kepsneliams reikės:

400 g vidinės viščiuko broilerio filė,

200 g natūralaus jogurto (galima naudoti kefyrą arba graikišką jogurtą),

druskos,

šviežiai maltų pipirų,

2 skiltelių česnakų,

šlakelio citrinos sulčių.

Daržovių garnyrui reikės:

Virtų kukurūzų burbuolių,

paprikos,

cukinijos,

svogūno,

alyvuogių aliejaus,

druskos,

šviežiai maltų pipirų.

Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Svarbu, kad nebūtų per maži, nes ims greitai degti. Ant vištienos supilkite jogurtą. Pagardinkite spaustu česnaku, citrinos sultimis, druska, pipirais. Palikite bent valandai pasimarinuoti. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių, kol mėsytė iškeps – svarbiausia, kad neperkeptų, nes bus sausa. Nuplaukite daržoves, sudėkite visas į dubenį, užpilkite šlakeliu aliejaus ir pagardinkite prieskoniais. Jei yra noro, galima suverkite spalvingus vėrinukus ant iešmelių arba kepkite tiesiai ant grotelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių