- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šį farširuotos vištos receptą atsiuntė Stasė Jonaitienė, gyvenanti Kauno r., Bubiuose.
Patiekalui pagaminti reikės:
1,5 kg svorio vištos,
600 g kiaulienos ar vištienos faršo,
universalių prieskonių "Vigora",
druskos (labai mažai),
prieskonių: pipirų, raudonėlio, kalendros, prieskonių vištienai, džiovintų abrikosų, razinų, slyvų,
1 kiaušinio,
manų kruopų,
100 g maltų džiūvėsėlių,
kmynų kepsniui pabarstyti.
Gaminimas
Išimame nuplautos vištos kaulus, pradėdami šią procedūrą nuo vištos uodegos – pjauname peiliu odą, atskirdami ją nuo kaulų (odą nuo kaulų verčiame tarsi marškinius). Prie odos liks du sparneliai, dvi blauzdelės. Nunertą odą ištriname prieskoniais.
Į faršą sudedame viską, kas nurodyta recepte. Supjaustome krūtinėlę, sumaišome gabaliukus su paruoštu faršu ir tai sudedame į odos išnarą. Suformuojame taip, kad atrodytų kaip višta. Užsiuvame tą išnaros vietą, pro kurią traukėme kaulus. Pabarstome būsimą kepsnį kmynais, apšlakstome aliejumi ir kepame pusantros valandos 220 laipsnių temperatūroje. Tuomet išimame ir dedame į lėkštę, puošiame žalumynais. Galima perpjauti pusiau. Nuostabus kepsnio skonis garantuotas.
Raugintų agurkų padažas
Šio recepto autorė – "Kauno dienos" skaitytoja Jurgita Bedarfienė
Reikės:
1 stiklinės mėsos ar daržovių sultinio,
100 g marinuotų ar raugintų agurkų,
50–70 g grietinės,
2 šaukštelių miltų,
prieskonių (krapų, petražolių, agurklių ar kitų).
Gaminimas:
Nulupame agurkų odelę ir, jeigu agurko sėklos didelės, išimame jas. Nuluptą agurką susmulkiname ir suberiame į šiltą sultinį.
Miltus sumaišome su grietine ir trupučiu sultinio – šią tyrelę supilame į sultinį su agurkais ir kaitiname iki virimo (nevirti). Paskaniname smulkintais prieskoniais ir, jeigu reikia, įberiame druskos.
Šis padažas tinka prie virtos mėsos, bulvių ir žuvų patiekalų.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...