Imbieriniai sausainiai – ir skanu, ir gražu Pereiti į pagrindinį turinį

Imbieriniai sausainiai – ir skanu, ir gražu

2009-11-28 23:59
Šventiška: imbierinių sausainių kvapas namie sukurs ypatingą nuotaiką.
Šventiška: imbierinių sausainių kvapas namie sukurs ypatingą nuotaiką. / "Scanpix" nuotr.

Per šventes smagu atsikelti imbieriniais sausainiais kvepiančiuose namuose. Be to, jais galite ne tik gardžiuotis kaip desertu, bet ir originaliai papuošti namus.

Prieš pradėdami kepti sausainius, kad būtų paprasčiau, galite pasiieškoti kuo įvairesnių kepimo formų. Jei ne – galite žaismingas sausainių formas iš tešlos tiesiog išpjaustyti peiliu.

Sausainiams reikės:

425 g margarino, 425 g cukraus, 1 kiaušinio, 200 ml cukraus sirupo, 2 arbatinių šaukštelių malto cinamono, 1 arbatinių šaukštelio malto imbiero, 1 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių, 200 ml plaktos grietinėlės, 1 kg miltų, 4 arbatinių šaukštelių sodos. Glajui: 2 kiaušinių baltymų, 0,5 kg cukraus pudros.

Kaip pasigaminti:

Užkaitinkite sirupą su prieskoniais, išmaišykite ir atvėsinkite. Išsukite margariną su cukrumi, įmaišykite kiaušinį. Sumaišykite sirupą, margariną su cukrumi ir kiaušiniu. Jei margarinas imtų stingti, įpilkite truputį miltų. Sudėkite plaktą grietinėlę, paskui supilkite nugesintą sodą ir miltus. Gerai išmaišykite. Atšaldykite tešlą šaldytuve per naktį. Kitą dieną išpjaustykite norimų formų sausainius ir kepkite juos orkaitėje apie 10 minučių, esant 220 laipsnių temperatūrai.

Jei virtuvėje sukiotis nemėgstate, tokių sausainių galite įsigyti šį sekmadienį apsilankę Kalėdų labdaros mugėje Vilniaus rotušėje. Mugės pradžia – 11 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų