Įdomūs faktai, kurių nežinojote apie itališkus desertus Pereiti į pagrindinį turinį

Įdomūs faktai, kurių nežinojote apie itališkus desertus

2013-05-29 14:13
Įdomūs faktai, kurių nežinojote apie itališkus desertus
Įdomūs faktai, kurių nežinojote apie itališkus desertus / Shutterstock nuotr.

Dar ne taip seniai italų virtuvė mūsų šalies gyventojams siejosi tik su picomis ir makaronais, tačiau dabar jau ne vienas mūsų žino, kad tai – tik maža dalelė to, ką mums gali pasiūlyti Italijos kulinarinė patirtis.

Klasikinis itališkas desertas „Tiramisu Della Casa". „Tiramisu„, išvertus iš italų kalbos, reiškia „Pakelk mane“. Šis desertas pirmą kartą pagamintas buvo tik 1969 m., vienoje Trevizo kavinėje jos šefo Carminantonio Iannaccone.

Grietinėlės desertas su vanile „Panna Cotta". Šis desertas atsirado Šiaurės Italijoje, Pjemonto regione. Dabar deserto gamyboje, be vanilės, pieno, braškių, grietinėlės ir cukraus naudojama ir želatina, kad desertas sustingtų. Senuose receptuose minima, kad deserto gamybai naudoti ... virti žuvų kaulai.

Maskarponės sūrio kremas su šviežiomis braškėmis. Manoma, kad šis desertas atsirado Toskanoje. Čia jis ilgą laiką buvo laikomas vaikų patiekalu – šiame regione įprasta, kad mamos ar močiutės šiuo desertu prieš miegą leidžia pasmaližiauti vaikams, jei šie gerai elgėsi.

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų