Portalas siūlo pasigaminti gardžios vištienos apkepėlės su sūriu, kuriai reikės:
500 g vištienos filė;
300 g pievagrybių ar kitų grybų;
200 g svogūnų;
200 g fermentinio sūrio;
300-350 g grietinėlės (15-25%);
2 šaukštų miltų;
Druskos ir pipirų (pagal skonį);
Aliejaus (kepinimui);
Vištienos filė sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 20 min. Kiek vėliau nusausinkite ir kai šiek tiek atauš, supjaustykiet kubeliais. Susmulkinti svogūną ir grybus. Keptuvėje užkaitinkite aliejaus ir pakepinkite svogūnus apie pora minučių. Po to suberkite grybus ir kepinkite dar 5-8 min.
Sausoje keptuvėje pakepinkite miltus ir iš lėto įmaišykite grietinėlę bei prieskonius. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies. Kepintus grybus sumaišykite su vištiena ir grietinėlės padažu. Pridėkite šios masės į molinius kepimo indelius. Viršų apibarstykite sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai