- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šį kartą TV3 laida „La maistas“ skirta itin dažnam ir populiariam patiekalui – sumuštiniui. Tačiau, kaip visada, laidos šefai Tomas ir Vylius pasiūlys netikėtų, įdomių interpretacijų.
Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins sumuštinį su šaltiena ir juoda duona bei sumuštinį su kepta vištiena ir Provanso žolelėmis.
„Visi žino, kas šaltiena ir juoda duona yra puikus derinys. Bet sumuštiniams panaudojau ir kitus ingredientus, pavyzdžiui, vietoj krienų – wasabi majonezas, suteikiantis rytietišką skonį. Norėčiau akcentuoti du dalykus: pirma – šaltieną reikia virti labai žemoj temperatūroj kokias 6-8 val. ir susidariusį riebalą nuimti“, – patarė profesionalus virtuvės šefas.
Kitas jo patiekalas – karštas sumuštinis su kvietine duonele ir ant medinės lentelės kepta vištienos krūtinėle. „Vietoj sviesto naudosiu varškės kremus – karvės ir ožkos“, – kaip suteikti naujų skonių sumuštiniams patarė Tomas. Jis laidos žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip pasigaminti naminį majonezą.
„Sumuštinis dabar tampa ant tiek populiarus, kad jį valgai ir per pusryčius, ir per pietus, ir vakare. Jis tampa patiekalu, kuris konkuruoja su karbonadu, kepsniu ir t.t. Yra atviri arba uždari sumuštiniai. Dabar populiarėja atviri sumuštiniai. Jie tiekiami lėkštėj ir valgomi su įrankiais. Į sumuštinį gali dėt bet ką, tai – fantazijos reikalas“, – apie sumuštinius pasakojo T. Rimydis.
Kitas laidos šefas, grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius paruoš sotų sumuštinį su faršu ir barbekiu padažu.
„Sumuštiniui naudoju jautienos faršą, bet galit naudoti ir kiaulienos, tik žiūrėkit, kad nebūtų per riebus. Taip pat naudosiu saldžias garstyčias. Sumuštinis turi būti sultingas“, – apie savo patiekalą kalbėjo Vylius.
Laidos „La maistas“ šefams nenusileido ir laidos vedėjas Mindaugas Rainys. Jis pademonstravo, kaip greitai ir paprastai pagaminti nuostabaus skonio sumuštinį su šviesia Ciabatta duona, krevetėmis ir porais.
Kviečiame išbandyti Vyliaus sumuštinio receptą!
Jums reikės:
400 g jautienos faršo
150 g barbekiu padažo
150 g čederio sūrio
1 vnt. paprikos
1 vnt. svogūno
rauginto arba marinuoto agurko
šlakelio aliejaus
duonos
Gaminimo eiga:
Svogūną susmulkinti ir apkepinti keptuvėje ant aliejaus.
Į keptuvę su svogūnu sudėti faršą, apkepinti.
Į keptuvę su faršu sudėti barbekiu padažą.
Papriką susmulkinti ir suberti į keptuvę.
Tuomet į keptuvę dėti sūrį, pakaitinti, kol ištirps.
Duonelę paskrudinti sausoje keptuvėje.
Ant duonelės sudėti paruoštą faršo masę ir tiekti su raugintu arba marinuotu agurku.
Skanaus!
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...
-
Ant stalo – kiaulienos nugarinė (receptai)
Kas kitas vis labiau vėstant orams suteiks geresnės nuotaikos ir savijautos nei virtuvėje garuojantys maistingi ir gardūs patiekalai? Kiaulienos nugarinė – maistingas ir universalus ingredientas, puikiai tinkantis skirtingiems patiekalams gaminti. ...
-
Virtuvė pakvips obuoliais (receptai)
Obuoliai tarp rudens gėrybių – populiariausi. Ne veltui – nors daugeliui jie siejasi su saldžiais kepiniais, turbūt nėra patiekalo, kurio šie vaisiai negalėtų papildyti. Jie puikiai tinka ir padažams, salotoms, dera prie įvairių m...
-
Valgomosios gėlės: gražu, bet ne visada saugu
Jau nieko nebestebina, kai maistas puošiamas džiovintomis arba šviežiomis gėlėmis, jų žiedlapiais. Kai kurios gėlės iš tiesų patiekalui suteikia išskirtinumo, tačiau ne visos yra valgomos, o kai kurių žiedai gali sukelti...
-
Fermentuotas maistas – natūralus būdas stiprinti imunitetą1
Įsibėgėjant rudeniui, daugelis iš mūsų ima ruoštis šaltajam sezonui. Po gausaus derliaus daržovių konservavimas yra vienas pagrindinių virtuvės darbų. Šaltuoju sezonu mūsų organizmui itin naudingas fermentuotas maistas. ...
-
Prikelkite duoną antram gyvenimui (receptai)
Duona ir kepiniai yra kasdieniai produktai, kuriuos mėgstame šviežius, traškius ir minkštus. Tačiau vos iš jų išgaruoja drėgmė, kepiniai greitai pasensta ir pradeda kietėti. Tačiau, žinomo keliautojo ir kulinaro Vyta...
-
Humusas – tobulas mūsų organizmui (receptai)4
Įvairių pasaulio kraštų virtuves išbandyti mėgstantys lietuviai nebejotinai jau spėjo atrasti vieną pagrindinių Artimųjų Rytų virtuvės patiekalų – humusą. Šio iš avinžirnių gaminamo produkto skoninės, maistin...
-
Gaivūs desertai su paskutinėmis sezono uogomis (receptai)
Besitęsiantys gana šilti orai gundo sodo ir daržo gėrybėmis. Kad paskutinių šiltojo sezono uogų atsivalgytume iki soties, jas galima įtraukti į įvairius receptus. Maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorė Roma L...