Dienos patiekalas: makaronai su vytintu kumpiu Pereiti į pagrindinį turinį

Dienos patiekalas: makaronai su vytintu kumpiu

2013-05-03 10:59
Dienos patiekalas: makaronai su vytintu kumpiu
Dienos patiekalas: makaronai su vytintu kumpiu / Ievos Jonelytės - Arlauskienės nuotr.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojams nuolat originalių receptų pasiūlantis skaitytojas ir jaunasis kulinaras Paulius Strasevičius šiandien siūlo pasigaminti makaronų su vytintu kumpiu, kuriam reikės:

Mėgstamų makaronų (geriausia naudoti spagečius);
150ml grietinėlės;
Vienos pakuotės jau supjaustyto jautienos vytinto kumpio;
Saulėje džiovintų pomidorų (saujelės);
2 samčiai daržovių sultinio;
Rukolos salotų papuošimui;
Šiek tiek druska ir pipirų, mėgstamų prieskonių;
4 česnako skiltelių;
Nedidelio raudonojo svogūno;
4 šauktų alyvuogių aliejaus;
Vyšninių pomidorų (porcijai - po 2);

Gaminimas:
Dedame makaronus į puodą virti, o į gilią keptuvę pilame alyvuogių aliejų. Tuomet susipjaustome nedideliais kubeliais česnaką ir skiltelėmis svogūną. Pasigaminame sultinį. Kai dėsite į keptuvę česnaką, sultinys jau turi būti paruoštas.

Kai pakeps česnakas (kepkite apie 1 min.), dedame svogūną ir pilame samtį sultinio. Viskas troškinasi. Beriame druskos, pipirų ir norimų prieskonių. Tuomet supjaustome per pusę saulėje džiovintus pomidorus ir dedame į keptuvę.

Makaronus nukošiame ir suberiame į keptuvę. Nuolat viską maišome, turi nelikti sultinio. Pilame grietinėlę ir toliau troškiname. Makaronai turi būti su padažu, tačiau nepadauginkite padažo. Jei matote, kad trūksta pilate antrą samtį sultinio.

Kumpį suplėšykite stambiais gabaliukais. Dedame pomidorus ir ragaujame. Jei nieko netrūksta, tiekiame lėkštėje.
Ant viršaus makaronų dedame rukolos salotų lapų, petražolių. Skanaus!

Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų