„Samsung“ po ilgų atidėliojimų pradės sulankstomo „Galaxy Fold“ prekybą

Technologijų milžinas „Samsung“ ilgai lauktą sulankstomą išmanųjį telefoną į prekybą paleis jau šį penktadienį.

Telefonu prekiauti bus pradėta prabėgus keliems mėnesiams po to, kai pirminio pristatymo metu dėl sulankstomo ekrano problemų „Samsung“ lūkesčiai greitai pradėti prekybą sudužo į šipulius.

Išmaniųjų telefonų gamintojas „Galaxy Fold“ kūrė beveik aštuonerius metus, tačiau, balandį pristačius telefoną, apžvalgininkai su ekrano problemomis susidurdavo jau po kelių dienų.

Tai buvo tikras smūgis bendrovei, kuri tikėjosi įžiebti pirkėjų susidomėjimą šiais aukštos klasės telefonais. Sulankstomų telefonų ir kaina yra ypatinga – už naujos kartos 5G ryšį palaikantį „Samsung Galaxy Fold“ pirkėjams teks pakloti 2 000 dolerių.

Po kelis mėnesius trukusių „Samsung Galaxy Fold“ patobulinimų, prekyba šiuo telefonu bus pradėta penktadienį Pietų Korėjoje, po to telefoną bus galima įsigyti Jungtinėse Valstijose, Vokietijoje ir Prancūzijoje.

„Samsung Galaxy Fold“ savininkai taip pat galės pasinaudoti programa, pagal kurią bendrovė kartą per metus padengs 70 proc. ekrano taisymo išlaidų.

„Galaxy Fold“ buvo reklamuojamas kaip pirmasis pasaulyje sulankstomas telefonas, tačiau korėjiečių milžinui ant kulnų lipa „Huawei“, pristatęs sulankstomą „Mate X“.

„Samsung“ kartą jau patyrė didžiulę gėdą – 2016 m. bendrovė buvo priversta atšaukti „Galaxy Note 7“ dėl sprogstančių baterijų.

Bendrovė taip pat buvo įtraukta į nesutarimus tarp Japonijos ir Pietų Korėjos. Tokijas liepą įvedė eksporto į Pietų Korėją apribojimus. „Samsung“ valdybos pirmininko pavaduotojas Lee Jae-yongas, pavadinęs situaciją krize, ne kartą lankėsi Japonijoje, kad užtikrintų „Samsung“ gyvybiškai svarbių komponentų eksportą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių