Rusijos erdvėlaiviu į TKS išskris du kosmoso turistai iš Japonijos

Japonijos milijardierius Yusaku Maezawa (Jusakus Maedzava) ir jo padėjėjas Yozo Hirano (Jodzas Hiranas) gruodį kaip kosmoso turistai išskris erdvėlaiviu „Sojuz“ į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS), ketvirtadienį informavo Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.

„Bendrovė „Space Adventures“, pirmaujanti kosmoso turizmo paslaugų teikėja, skelbia apie japonų verslininko Yusaku Maezawos, sėkmingai praėjusio medicininę apžiūrą, pasirengimą skrydžiui į Tarptautinę kosmoso stotį. Maezawa skris į TKS kartu su savo padėjėju Yozo Hirano erdvėlaiviu „Sojuz MS-20“, kurį planuojama paleisti iš Baikonuro kosmodromo 2021 metų gruodžio 8 dieną “, – nurodė „Roskosmos“.

Remiantis pranešimu, skrydis truks 12 dienų, o įgulai vadovaus Rusijos kosmonautas Aleksandras Misurkinas. Birželį Žvaigždžių miestelyje šalia Maskvos prasidės Y. Maezawos treniruotės.

„Bendrovė „Space Adventures“ bendradarbiauja su „Roskosmos“ nuo pirmojo kosmoso turisto skrydžio 2001 metais. Lig šiol stotyje stotyje apsilankė iš viso septyni kosmoso turistai, patys apmokėję savo skrydį. Yusaku Maezawa taps aštuntuoju kosmoso turistu ir pirmuoju iš Japonijos“, – pažymėjo agentūra.

Interneto mados parduotuvę „Zozo“ įkūręs Y. Maezawa yra vienas turtingiausių Japonijos piliečių ir šiuo metu dirba kompanijos „Space Today“ prodiuseriu. TKS Y. Hirano bus atsakingas už savo viršininko skrydžio nušvietimą.

Anksčiau Y. Maezawa skelbė apie planus 2023 metais dalyvauti skrydyje aplink Mėnulį amerikiečių bendrovės „SpaceX“ kuriamu erdvėlaiviu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kaina kokia ko neparaset to skrydzio? musiskiu ir tokiu atsirastu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių