„Nokia“ ir „Intel“ sukirto rankomis

Viena didžiausių telefonų gamintojų "Nokia" sukirto rankomis su vienu didžiausių procesorių gamintojų "Intel". Bendrovės pranešė ketinančios kartu kurti naujos kartos mobiliuosius įrenginius.

Ši sutartis gali būti naudinga "Intel", kuri seniai siekia įsitvirtinti mobiliesiems įrenginiams skirtų procesorių rinkoje. Iki šiol šioje srityje "Intel" gerokai atsilieka nuo lyderiaujančių procesorių telefonams gamintojų "Qualcomm" ir "Texas Instruments".

Pagal susitarimą "Intel" iš "Nokia" ketina įsigyti plačiajuosčio ryšio technologiją, taip pat kartu plėtoti operacine sistema "Linux" paremtus projektus. Pačios bendrovės teigė, kad nori sukurti naujos kartos mobiliąją platformą, kuri būtų pranašesnė už šiandieninius telefonus ar interneto kompiuterius.

Vis dėlto daugiau detalių apie sandorį bendrovės nepateikė, todėl bendradarbiavimo rezultatų gali tekti laukti ne vienus metus. Bendrovės vadovas Paulas Otellini kalbėjo, kad mobiliųjų įrenginių ir interneto kompiuterių rinka per artimiausius metus taps tokia pat svarbi, kaip ir kompiuterių sritis. 

"Intel", kurios procesorius galima rasti 8 iš 10 pasaulio kompiuterių, jau yra sudariusi sutartį dėl mobiliųjų įrenginių su "LG Electronics".


Šiame straipsnyje: intelnokia

NAUJAUSI KOMENTARAI

rokas

rokas portretas
maldauju, suskurkite modernu mobilu telefona, kuriame nereiktu liesti ekrano, kuriame nebutu nereikalingu MS (excel, word) programu ir kurio migtukus butu galima spaudineti ne su pincetu, o su pirstais

ta

ta portretas
tai tau reikia telefono ar plytos ?

Dee

Dee portretas
Toks jau yra sukurtas, nusipirk Nokia 1611 :D
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių