Nauja pramoga - paskraidymas penkiaaukščio dydžio dirižabliu

Viena Prancūzijos orlaivių kompanija siūlo neįprastą pramogą – galimybę į pilis netoli sostinės Paryžiaus pažvelgti iš dirižablio.

Penkių aukštų namo dydžio dirižablis tykiai sklendžia virš šiaurės Prancūzijos – toks vaizdas tikriausiai nelabai įprastas. Tačiau nuo šiol tokia pramoga prieinama kiekvienam pasiryžusiam už tai sumokėti: valandos trukmės skrydis virš Versalio rūmų ir pilių netoli Prancūzijos sostinės Paryžiaus kainuoja 450 eurų.

Dirižablyje telpa 12 keleivių. Maždaug 60–80-ies kilometrų per valandą greičiu sklendžiantį orlaivį valdo du pilotai.

„Tai visai kitoks jausmas, nei skrydis įprastu lėktuvu: skrendame daug lėčiau ir žemiau. Kylant ir leidžiantis orlaivis panašesnis į sraigtasparnį, o valdyti jį reikia lyg laivą“, – pasakoja pilotė Kate Bord.

Skrydžiai virš paties Paryžiaus griežtai draudžiami, tad dirižablis sklando netoli Paryžiaus – akyli keleiviai gerai įsižiūrėję horizonte gali pastebėti Eifelio bokšto kontūrus.

Daug laiko praėjo nuo tada, kai netoli Niujorko 1937-aisiais dirižablis užsidegė ir žuvo 36 žmonės. Šiuolaikiniai vadinamieji „cepelinai“ gerokai saugesni – jie užpildomi inertinėmis helio dujomis, ne tokiomis pavojingomis kaip anksčiau tam naudotas vandenilis.

Pilotė teigia, kad dirižablis – saugiausia oro transporto priemonė.

„Dujos inertiškos, skrendame lėtai, todėl jeigu ir kristume, viskas vyktų labai sulėtintai“, – tikina K. Bord.

Kompanijos atstovai teigia, kad orlaiviu, talpinančiu 8,5 tūkst. kubinių metrų helio dujų ir sunaudojančiu 50 litrų degalų per valandą, jie siūlo ekologišką ir tylų būdą pasiskraidyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių