Kuriami nešiojamieji kompiuteriai su lietimui jautriais ekranais

JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“ pranešė, kad kompiuterių gamintoja „Hewlett-Packard“ (HP), jos šaltinių teigimu, dar iki Kalėdų išleis nešiojamąjį kompiuterį, kuris bus valdomas liečiant ekraną. „DigiTimes“ leidinys savo ruožtu paskelbė, kad „Asustek“ bendrovė, geriau žinoma „Asus“ prekės ženklu, tokius pat kompiuterius išleis kitų metų pirmoje pusėje.

Kaip teigia „The Wall Street Journal“ šaltiniai, HP nešiojamajame kompiuteryje būtų naudojama speciali HP programinė įranga, kuri skirta tokiam valdymui. Tačiau kompiuterio ypatybės bei kainos kol kas lieka nežinomos.

HP atstovai atsisakė komentuoti šią informaciją, tačiau pripažino, kad kompanija kuria visą seriją lietimu valdomų gaminių, kurie pasirodys ateityje.

HP yra išleidusi stalinį kompiuterį „TouchSmart“, kuris valdomas liečiant ekraną. Šįmet buvo pristatyta ir jo atnaujinta versija. Šiame kompiuteryje įdiegta HP sukurta „Windows XP“ sistemoje veikianti programinė įranga, kuri yra naudojama kaip pagrindinė sąsaja.

O „Asustek Computer“, pasak „DigiTimes“, savo nešiojamąjį kompiuterį su lietimui jautriu ekranu žada išleisti kitų metų pirmą arba antrą ketvirtį. Be to, jau anksčiau kompanijos atstovai paskelbė, kad kitų metų pradžioje pasirodys populiariojo „Asus Eee PC“ kompiuterio versija su lietimui jautriu ekranu.

Kompiuteriai su lietimui jautriais ekranais sektų naujausia mobiliųjų telefonų gamintojų sukurta mada. Nors anksčiau jau yra buvę mėginimų gaminti tokius kompiuterius, pavyzdžiui, „Tablet PC“, tačiau jie nebuvo sėkmingi.

Naują bangą kompiuterių su lietimui jautriais ekranais, gali sukelti „Windows 7“ operacinės sistemos pasirodymas. Joje yra numatyta valdymo keliais pirštais liečiant ekraną galimybė („multitouch“) – tokia pati technologija, kuri naudojama ir „iPhone“ telefone.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių