Rūkana išsisklaidys per kelias dienas

Uostamiestį antradienį po pietų padengęs tirštas rūkas visiškai išsisklaidyti turėtų per kelias dienas. Šis reiškinys susidarė, nes staiga nukrito oro temperatūra.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys pasakojo, kad rūkas virš viso kontinento susiformavo naktį iš pirmadienio į antradienį.

„Staiga atšalo ir susidarė. Pūtė pietryčių vėjas, tad rūkas buvo nuneštas į marias, o vėliau virš miestų“, – tvirtino vedėjas.

Pirmiausia rūkas apgaubė Nidą, vėliau, antradienį po pietų, jis pasiekė ir Klaipėdą. L.Pakščio teigimu, matomumas buvo 300 metrų.

„Tai jau blogas matomumas. Jei pastarasis yra mažesnis nei kilometras, rūkas skaitomas pavojingu reiškiniu laivybai. Ji gali būti stabdoma. Laivavedžiai turi būti labai atsargūs“, – komentavo vedėjas.

Vyraujant tirštam rūkui, atidesni tapo ir automobilių vairuotojai. Nemaža dalis jų važiavo lėčiau nei įprastai. Tirštas rūkas uostamiestyje laikėsi iki antradienio vėlaus vakaro.

Trečiadienio rytą pastarasis buvo prasisklaidęs. Tačiau visiškai išnykti jis turėtų per kelias dienas.

„Šiandien matomumas jau kur kas geresnis – 2–3 kilometrai. Šis reiškinys jau vadinamas rūkana. Vėjas jį visiškai išsklaidys“, – tvirtino vedėjas.

Meteorologai artimiausiomis dienomis rūko neprognozuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"Rūkana "

"Rūkana " portretas
WTF kas čia per marazmas ??? Kur dingo žodis RŪKAS ??? Ir dar stebisi ,kaip jaunimas šneka. Patys nusišneka tie "lituanistai"- snygis ,špigis ,rūkana.nesąmonių muziejus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių