Prahos zoologijos sode koronavirusas nustatytas gorilai ir dviem liūtams

Prahos zoologijos sode koronavirusu užsikrėtė gorila ir du liūtai. Jiems pasireiškia tik silpni simptomai, pranešė direktorius Miroslavas Bobekas.

Jo duomenimis, gorilos patinas Richardas neturi apetito ir jaučia nuovargį. Richardas 1991 metų lapkritį pasaulio šviesą išvydo Frankfurte prie Maino, o Čekijos sostinėje gyvena nuo 2003-iųjų.

Infekcija taip pat diagnozuota liūtams Jamwanui ir Suchi. Dabar jų mėginiai bus tiriami nuodugniau, kad būtų nustatyta, kokios atmainos virusu užsikrėtė gyvūnai.

M. Bobekas mano, kad, „nepaisant atsargumo ir priemonių“, gyvūnams virusą perdavė juos prižiūrintis personalas. Tai rodo ir kitų zoologijos sodų patirtis.

Dėl pandemijos Prahos zoologijos sodas jau daug mėnesių yra uždarytas visuomenei. 2019-aisiais jame apsilankė beveik 1,5 mln. žmonių. Prahos zoologijos sodas laikomas vienu didžiausių traukos centrų Čekijoje. Čia 58 hektarų plote gyvena daugiau kaip 680 gyvūnų rūšių.

Čekijoje koronaviruso padėtis šiuo metu yra dramatiška. Skaičiuojant pagal gyventojų skaičių, čia COVID-19 skaičiai yra vieni didžiausių pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
O tai kas apkrėtė?

ieškokit zoofilo

ieškokit zoofilo portretas
modernėjimo pasekmės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių