Papiktino vairuotojo elgesys: partrenkė gandrą, bet kaltas nesijaučia

  • Teksto dydis:

Internete plinta pasipiktinusios merginos įrašas, kuriame ji teigia, kad šeštadienį Utenos rajone vairuotojas partrenkė keliu ėjusį gandrą. Tačiau, pasak Gintarės, vairuotojo paklausus, ar supranta, ką padarė, atsakymas gerokai nustebino.

„Labai gaila, kad jūsų tėvai per gyvenimą neišmokė elementarios pagarbos gamtai... O dar labiau apmaudu, kad tokiems vairuotojams už gandro nutrenkimą nėra taikomos griežtos bausmės. Labai džiaugiuosi, kad ten nebuvo vaikas ar senas žmogus“, – įtūžį dėl neatsakingo vairuotojo elgesio liejo Gintarė.

Labai gaila, kad jūsų tėvai per gyvenimą neišmokė elementarios pagarbos gamtai...

Po merginos įrašu feisbuke pasipylė internautų komentarai. „Trūksta žodžių, kaip taip galima“, – apmaudo neslėpė internautė Simona.

Tačiau buvo ir tokių žmonių, kurie neskubėjo teisti tokio vairuotojo poelgio. „Apsiraminkit. Neskubėkit smerkti. Civilizacijos ir gamtos konfliktas yra neišvengiamybė. Jei jis važiavo žvyrkeliu ir pakankamai dideliu greičiu, tai staigus stabdymas galėjo atnešti didesnių nelaimių. Todėl kartais vairuotojui tenka rinktis. O šiaip jau didesnė gandrų dalis žūsta ne keliuose, o ant el. tinklų linijų. Bet šito daugelis nežino“, – savo poziciją išsakė Aurius.

Portalo žurnalistams mergina pasakojo, kad kelyje vaikštinėjo ne vienas gandras. „Trys jauni gandriukai tiesiog vaikštinėjo ant žvyrkelio. Šalia jų lizdas ir mūsų sodyba. Važiavo mašina ir nutrenkė, mano mama susistabdė vairuotoją, sako: ką jūs padarėt, gandriuką nutrenkėt“, – įvykį prisiminė Gintarė.

Labai gaila ir labai apmaudu, kad žmonės taip elgiasi.

Tačiau vyro atsakas nustebino ir Gintarę, ir jos mamą gerokai nustebino. „O jis sako: o kas čia tokio. Mano mama pranešė policijai ir gamtos apsaugai. Labai apmaudu, kad tuo viskas ir pasibaigė, pasirodo Lietuvoje galima taip elgtis... Labai gaila ir labai apmaudu, kad žmonės taip elgiasi“, – liūdesio neslėpė mergina.

Portalo žurnalistams Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Violeta Ginaitienė teigė, kad policijai šis įvykis yra žinomas. „Įvykis registruotas, tikslinamos aplinkybės. Dėl tokio incidento vairuotoją galima patraukti administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 426 straipsnį: nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos“, – teigė policijos atstovė.

Anot V. Ginaitienės, įvykus eismo įvykiui su gyvūnu, vairuotojas privalo pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir klausytis jam duodamų nurodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fui

Fui portretas
Geriau sakykit kad nesveikų, neissiauklejusiu bukaprociu Lietuvoje per daug. Čia tai būtų teisybė!

Anonimas

Anonimas portretas
Gandras naudingas paukštis turėtų būti gerbiamas, nes jis lesa kenkėjus.

Klp

Klp portretas
Tai cia buvo tikras litovcas kur boba pridauzo, suni pakaria girtas. Viskas cia normaliai. Matom daugiau tokiu ji teisonanciu. Ps toki veisiasi labai greitai
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių