Keturkojai bičiuliai padeda ir mokytis

  • Teksto dydis:

Pandemija ir jos nulemtas žmonių atsiskyrimas turi padarinių tiek suaugusiesiems, tiek vaikams. Naujas tyrimas parodė, kad padėtį palengvina gyvūnų augintinių atsidavimas – tai teikia vaikams socialinės, fizinės bei emocinės naudos ir padeda susidoroti su stresu, kurį sukėlė bendravimo ribojimai ir nuotolinis mokymas.

"Mars Petcare" užsakymu atlikto tyrimo metu buvo apklausti 2 tūkst. tėvų Jungtinėje Karalystėje ir JAV. Bendra viso pasaulio statistika, kuria remiasi organizacija "Gelbėkit vaikus", liudija, kad bent vienas iš septynių vaikų ir jaunuolių 2020-aisiais buvo priversti didžiąją dalį laiko praleisti namuose ir tai paveikė jų socialinius įgūdžius, našumą bei gerovę.

"Mars Petcare" apklausos metu daugiau nei 83 proc. tėvų patvirtino, kad keturkojai šeimos nariai leido jų vaikams jaustis mažiau vienišiems, o trys iš keturių respondentų teigė, kad kasdienė veikla su kate ar šunimi sumažino vaiko patiriamą įtampą ir nerimą.

Dar daugiau – gyvūnai augintiniai tapo neblogais vaikų moksladraugiais. Daugiau nei 50 proc. apklaustų tėvų tvirtino, kad augintinis prisidėjo prie geresnių vaiko mokslo pasiekimų, o 72 proc. pripažino, kad keturkojis bičiulis sustiprino vaiko motyvaciją mokytis. Net 90 proc. respondentų sutinka, kad bendravimas su gyvūnu augintiniu teikia vaikui energijos ir padeda susikaupti.

Apklausa taip pat atskleidė, kad, 81 proc. tėvų manymu, augintiniai įkvepia vaikus judėti ir mankštintis. 80 proc. apklaustųjų mano, kad veikla su gyvūnais turėtų būti nuolat taikoma mokyklose. Beje, respondentai tvirtina, kad ir patys augintiniai buvo laimingesni bei ramesni, praleisdami daugiau laiko šalia besimokančio mažojo šeimininko.

Dar iki pandemijos atlikti tyrimai patvirtino, kad augintiniai suteikia svarbią emocinę paramą vaikams, padeda jiems susidoroti su įtampa, teikia pasitikėjimo savimi ir didina atsakomybę. Šuns turėjimas namuose siejamas su mažesniu vaikų nerimo lygiu.

Vaikai ir augintiniai pandemijos metu

• 52 proc. vaikų pandemijos metu su augintiniais praleidžia daugiau laiko nei iki tol.

• 40 proc. vaikų kasdien su keturkoju šeimos nariu praleidžia apie 2 val. Tarp jų bendrų veiklų – žaidimai, kalbėjimasis su augintiniu ir netgi skaitymas augintiniui.

• Devyni iš dešimties tėvų teigia, kad augintinis namuose prisideda prie didesnio vaiko fizinio aktyvumo, padeda jam ugdyti socialinius ir kitus esminius įgūdžius.

• 84 proc. tėvų mano, kad augintiniai padeda vaikams prasiblaškyti ir fiziškai išsijudinti per pertraukas virtualiojoje mokyklinėje dienotvarkėje.

• Aštuoni iš dešimties tėvų teigia, kad bendra veikla su augintiniu jų vaikui padeda lengviau susidoroti su kasdiene darbotvarke, ugdo kantrybę ir atsakomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Si91

Si91 portretas
Isvadai,baik smaukytis,

Išvada

Išvada portretas
Dideli šunes ypač sveika vienišoms moterims...

Kolia

Kolia portretas
Asilam skirta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių