Išskirtinė operacija: sraigtasparniu gelbėjo gyvatės atakuotą šunį

  • Teksto dydis:

Šuo, kuriam į liežuvį įkando gyvatė, dabar sveiksta Liublianos gyvūnų klinikos intensyviosios terapijos skyriuje.

„Pirmąsias 24 valandas stebėsime, kaip šuo reaguoja į aplinką. Tikimės, kad jis pasveiks ir galėsime išsiųsti namo“, – teigė veterinarijos gydytojas Žan Karničnik.

Per vėlyvas gydymas šuniui galėjo būti mirtinas, todėl gelbėjimo sraigtasparnis atliko lemiamą vaidmenį.

„Svarbu juos gydyti kuo greičiau. Būtina, kad šuniukas kuo greičiau gautų priešnuodį, nes klinikiniai požymiai išsivysto vidutiniškai po dviejų valandų“, – nurodė veterinarijos gydytojas.

Gavusi pranešimą apie nelaimingą atsitikimą, budinti gelbėtojų komanda nedelsdama išsiruošė su specialia įranga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kalnų gelbėtojas ir gydytojas nusileido prie sužeisto šuns, pakėlė jį į sraigtasparnį ir nugabeno į kliniką, kurioje jau laukė pasiruošę veterinarai“, – šnekėjo sraigtasparnio pilotė Tanja Novak.

„Pirmiausia apžiūrėjome šunį ir suteikėme pirmąją pagalbą, o tada nuvežėme į gyvūnų kliniką“, – kalbėjo Ž. Karničnik.

Karštos dienos šunims ir taip išbandymas, o ką jau kalbėti apie nelygų kalnuotą reljefą. Tad veterinarai augintinių savininkams dalijo patarimus.

„Šeimininkai, vesdamiesi savo šunis kalnus, turi būti atsakingi, užtikrinti jų saugumą ir išmokyti augintinius nebūti pernelyg smalsius“, – kalbėjo Ž. Karničnik.

„Pagrindinis patarimas – galvokite, kur vedžiojate savo šunį“, – sakė sraigtasparnio pilotė T. Novak.

Veterinarai teigia kasmet gelbėjantys bent 10 gyvūnų, kuriems įkando gyvatė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Čia šuniui milijonierius malūnsparnį iškvietė, o Londone latvė priimamajame nesulaukus pagalbos galus atidavė. Kapitalizmas....šuo svarbiau nei žmogus. Šuva dabar miršta, o žmogus stimpa arba dvesia..

Anonimui

Anonimui portretas
Už sugriautą sveikatos apsaugos sistemą iki tokio lygio, kad net pas dantistą negalėtum patekti greičiau nei po 2- jų savaičių ar mėnesio, dėkokit dabartiniams valdantiesiems su ponaičiu Dulkiu, kaip pirmu eilėje bei visiems jų ideologiniams draugeliams ir viso jų daromo farso užsakovams.

Saulė

Saulė portretas
Niekas ten spec.negelbėja taip šunų.Sumokėjo nemazai pinigų,tai ir atskrido.Tai mokama paslauga ir daug kainuojanti.Man atrodo,jei ir žmogui reiktų pagalbos ji kainuoja taip pat.O,šeimininkams pagarba!!!!!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių