Lietuvoje gydytojos moterys teigia patiriančios psichologinį smurtą

Lietuvoje 46 procentai moterų ir 36 procentai vyrų gydytojų patiria bent vienos rūšies psichologinį smurtą. Tai rodo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto atliktas tyrimas.

Penktadienį Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos suvažiavime pristatytas psichologinio smurto darbo vietoje tyrimas rodo, kad gydytojai dažniau patiria psichologinį smurtą negu mokytojai.

Šių dviejų profesijų atstovai apklausai pasirinkti remiantis kitais tyrimais, kurie parodė, kad medikai ir mokytojai labiausiai iš visų profesijų kenčia nuo smurto.

Tyrimo metu apklausti 427 gydytojai ir 479 mokytojai iš dešimties Lietuvos regionų. Iš apklaustųjų 41 procentas moterų ir 31 procentas vyrų darbe nurodė patiriantys žeminimą. Atitinkamai darbe sako patyrę pažeminimą yra 29 procentai moterų ir 13 procentų vyrų mokytojų.

Pasak Higienos instituto Profesinės sveikatos centro Profesinės sveikatos tyrimų skyriaus vadovės Birutės Pajarskienės, dažniausiai gydytojus žemina pacientai ir jų artimieji. Iš patiriančių psichologinį smurtą, 45 procentai gydytojų moterų ir 40 procentų gydytojų vyrų nurodė patiriantys žeminimą iš pacientų ar jų artimųjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Tokias profesijas pasirinko. Su žmonėmis reikia mokėti dirbti ir bendrauti, o tai ne visiems duota. Niekas nekalba apie tai, kiek pacientai patiria žeminimo iš gydytojų. Patys kalti, kad tokį savo profesijos įvaizdį sukūrė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių