Rudens makiažo mados: nuo voro kojelių blakstienų iki auksinių vokų

Netrukus subtiliais gelsvų, rausvų spalvų atspalviais pasipuoš gamta. Kaip ir kasmet, grožėsimės jos nauju veidu. "O kartu turėsime nepamiršti ir savojo", – primena vizažistė-grimerė Gintė Ramutytė, išskirdama pagrindinius ateinančio šaltojo sezono makiažo akcentus.

"Grimuoju veidus televizijai, įvairiems projektams, fotosesijoms. Esu diplomuota vizažo ir ilgalaikio makiažo meistrė. Jaučiu begalinį malonumą gražindama žmones", – sako grožio specialistė.

Pati nepriekaištingai atrodanti mergina siūlo ir kitoms nepamiršti, kad svarbiausia – skaisti, spindinti, sveikai atrodanti veido oda, prie kurios kiekvienas makiažas atrodys stulbinančiai!

Makiažas "No makeup!"

"Skamba keistokai..." – juokiasi Gintė. Bet iš tiesų jau kelintą sezoną šis makiažas vis dar išlieka populiarus.

Šiam įvaizdžiui sukurti galite nenaudoti jokio makiažo pagrindo arba veidą lengvai padengti drėkinamuoju kremu su atspalviu, tamsesnes ar išbertas veido vietas padengti maskuokliu.

Orams po truputį vėstant, Gintė siūlo nebijoti ir drąsiai pagyvinti odą skaistalais, spindesio suteikiančiu bronzantu ar žemės atspalvio natūralesniais šešėliais, kad oda neatrodytų perdėm išblyškusi, o šviestų ir spindėtų.

Pagrindas: vizažistė-grimerė G.Ramutytė pataria nepamiršti, kad svarbiausia – ne mados tendencijos, o skaisti ir švytinti oda. Gintės Ramutytės asmeninio archyvo nuotr.

Prie tokio makiažo lūpoms ji siūlo rinktis matinį kūno spalvos pieštuką ar skaidrų blizgį.

Natūralūs antakiai

Šiuo metu antakių tendencijose vyrauja natūralumas. Madingi truputį pašiaušti, ne visai tvarkingai sušukuoti antakiai. Galbūt ši mada jus įkvėps visiškai atsiauginti antakius, išbandyti natūralesnį jų formavimo būdą.

Gintė siūlo atkreipti dėmesį į tai, kad ploni tarsi siūleliai antakiai ir ryškiai apibrėžtos jų formos jau seniai yra nebemadingos.

"Šiuo metu populiariausi vešlūs antakiai, – sako ji. – Norinčioms ilgalaikio efekto – antakių laminavimas irgi neblogas sprendimas."

Paryškinti jų plaukelius vizažistė pataria naudojant antakių žėlę ar akių šešėlius.

Blakstienos kaip voro kojelės

Anot vizažistės Gintės, priaugintos blakstienos jau nebemadingos. Rudeniop galite pamiršti apie iki galo atskirtas, žavingai sušukuotas ir idealiai užriestas blakstienas.

Artėjant vėsesniam sezonui itin madingos voro kojeles primenančios blakstienos. Nors ši tendencija gal atrodys truputį bauginančiai, tačiau žymus britų modelis Twiggy taip nemano. Ji – šios tendencijos pradininkė, apie 1960-uosius nusprendusi savo akių vėduokles išryškinti būtent tokiu būdu. Kartais Twiggy net nupiešdavo antrą apatinių blakstienų liniją!

Jei norite būti į ją panašios – pamėginkite ir jūs. Kas žino, gal išraiškingos, ryškiai padažytos, voro kojeles primenančios blakstienos pavers jus stiliaus ikona – tokia kaip Twiggy?!

Spalvotas blakstienų tušas

Natūralu, kad daugumos moterų mėgstamiausios blakstienų tušo spalvos yra juoda arba ruda. Bet makiažų ekspertai sako, kad 2020-ųjų rudeniui tiesiog privalote įsigyti bent vieną spalvotą tušą.

Tai bus puikus makiažo akcentas, kuriuo išryškinsite savo akių spalvą! Oranžiniai, raudoni atspalviai puikiai pagyvins mėlynas akis, violetiniai, purpuriniai ar žali – žalio ir rudo atspalvio jūsų sielos veidrodžius.

Iššūkis klasikai

Amžina akių kontūrų klasika – turbūt bene labiausiai nesikeičianti ir nesitraukianti tendencija. Bet šį rudenį ji bus kiek kitokia – įprastą, ploną akių kontūrą galite drąsiai keisti kiek storesniu ir išraiškingesniu.

Taip pat tokį įprastinį, tik kiek storesnį kontūrą nebijokite paįvairinti grafinėmis detalėmis arba subtiliais, nedideliais veido akcentais.

"Tai gali būti taškeliai, apgamėlis ar širdelė, – pasakoja Gintė. – Žinia, šiomis smagiomis detalėmis turbūt išdrįs puoštis ne kiekviena. Tai naujiena, skirta drąsioms ir dėmesio nebijančioms merginoms."

Prie klasikinių juodų ar žaismingų, padažytų spalvotu akių tušu blakstienų puikiai tiks ir ryškesni, spalvoti akių kontūrai.

Nors vasara jau baigėsi ir ryškias spalvas norėtųsi atidėti iki kitų metų pavasario – dar nepulkite to daryti. Šį rudens ir žiemos sezoną vis dar galėsite pasimėgauti ryškiais spalvingais akių kontūrais. Ypač populiarūs mėlyni, samaniniai ar rožiniai jų atspalviai.

Skraidantis akių kontūras

Ar teko kada nors girdėti apie tokį? Turbūt ne. Ši tendencija gan netikėta, labai artistiška, ekstravagantiška ir kiek primenanti hipių laikus.

Dėl jos – skraidančio akių kontūro – galime optiškai padidinti akis, jas įgilinti, netgi pakeisti jų formą. Jei ryšitės per kokį draugų vakarėlį paskrajoti – šiam akių kontūrui naudokite pieštuką ar skystą kontūrams skirtą priemonę.

Beje, tai gali būti vienintelis jūsų makiažo akcentas. Atrodysite tarsi nužengusi iš 1960-ųjų mados katalogo!

Ugninės lūpos

Sodrus burgundiškas lūpdažis puikiai tiks prie gražiai tušu paryškintų voro kojelių blakstienų ir gaivios, neapkrautos kosmetika veido odos.

"Žinoma, kad raudona – tai niekada nemirštanti klasika", – sako Gintė, ir siūlo moterims nebijoti, eksperimentuoti su įvairiais šios spalvos atspalviais – sodresniais, tamsesniais, raudono vyno ar slyviniais."

Šį rudenį iš raudonų lūpų dažų atspalvių itin madingas ugninis. Tiesa, ši spalva labiau tinka toms, kurių oda turi šiltesnį, gelsvesnį atspalvį, tad, jei nepriklausote blyškiųjų tipui, – į savo turimų raudonų lūpdažių kolekciją įtraukite dar ir ugninį.

Ar žinojote, kad raudonas lūpdažis pirmiausia buvo pradėtas naudoti Mesopotamijoje, dar 3500 m. pr. Kr.?  Mesopotamijos moterys naudojo raudonos spalvos kristalus ir mineralus, kurie buvo sutrupinami iki miltelių konsistencijos.

Rudos spalvos dūminis makiažas

Dūminį makiažą, kaip ir raudonas lūpas, anot vizažistės Gintės, galėtume pavadinti klasikiniu duetu.

Šio rudens dūminis makiažas išsiskiria tuo, kad čia vyrauja rudos spalvos. Subtilios, šiltos, pagilinančios akis, tačiau puikiai tinkančios ir dienos metui. Vizažistė sako, kad rudais šešėliais galima meistriškai sužaisti suteikiant akims gylio, tamsinant akių vokų kraštelius ar linkio liniją.

Rudos spalvos dūminis makiažas lengviau išsklaidomas (lyginant su juodos spalvos) ir tarsi susilieja su mūsų oda.

Auksinės detalės

Šį rudenį Gintė siūlo įsigyti auksinio atspalvio šešėlių, akių pieštuką arba blizgučius. Auksinės detalės puikiai derės prie minimalaus, subtilaus makiažo ir bus išskirtinis įvaizdžio akcentas, pavyzdžiui, vakare.

Auksinę spalvą galite įterpti darydamos rudą dūminį makiažą, subtiliai dažant akis arba vidiniuose akių kampučiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Baidyklės ir tiek...

skaitytojas

skaitytojas portretas
po kiek minetas pensininkams

Darius

Darius portretas
Nemėgstu tiuninguotų, pasižiūrėti galima, bet suartėti NE.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių