Madų sostinėje Milane – nauja kylanti mados žvaigždė

Austras Arthuras Arbesseris yra naujausia dizaino žvaigždė, sužibusi Milano mados scenoje. Prieš sukurdamas savo prekės ženklą, 34-erių dizaineris dirbo „Armani“ mados namams. Milano mados savaitėje jis pristatė savo naujausią kolekciją.

Lyg nutapyti paveikslai atrodantys drabužiai – laikui nepavaldūs kūriniai, nepalyginami su trumpalaikėmis mados tendencijomis: toks Milano mados savaitės atidarymo dalyvių pamaloninimas.

Taip įvertintas 34-erių metų Austrijos mados talentas Arthuras Arbesseris. Net visko matę kritikai liko sužavėti. Jie sveikino gaivų įkvėpimo dvelksmą, pasklidusį Italijos madų sostinėje.

Kolekcijos pristatymui buvo parinktas senas mokyklos pastatas. Skurdi aplinka sukūrė ryškų kontrastą drabužiams. Arturo Arbeserio kolekcijos visuomet būna įkvėptos kokios nors istorijos ar temos. Šįsyk akiratyje atsidūrė praėjusio šimtmečio Vienos menininkai.

„2018-aisiais Viena švenčia Vienos modernizmo 100-metį, šią temą pasirinkau ir savo kolekcijai. Įkvėpimo sėmiausi iš tokių menininkų kaip Egonas Schiele`as, Gustavas Klimtas, o ypač – iš Kolomano Moserio bei Otto Wagnerio. Iki pat architektūros stiliaus, baldų, stiklo dirbinių ar juvelyrikos detalių. Tas laikotarpis buvo neįtikėtinai kūrybingas, būtent tai ir norėjau atskleisti savo kolekcijoje“, – teigė dizaineris.

Arturas Arbeseris derina klasikines ir aukštųjų technologijų medžiagas. Į savo darbus ir juos dėvinčius modelius jis žiūri kaip į drobę tapybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių