Lietuvos jaunučiai Kaune nusileido graikams

Lietuvos jaunučių futbolo rinktinė (gimę 1996 metais ir jaunesni žaidėjai), besiruošianti rudenį vyksiančiam Europos čempionato atrankos turnyrui, ketvirtadienį kontrolinėse rungtynėse 0:2 (0:0) pralaimėjo bendraamžiams iš Graikijos.

„Mes progų neišnaudojome, o varžovai realizavo. Žaisti su tokiu pajėgiu varžovu buvo gera repeticija prieš atrankos varžybas“, - sakė rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas.

Beveik visų rungtynių metu Kaune, Nacionalinės futbolo akademijos stadione pliaupė lietus. Prie tokių sąlygų rungtynių pradžioje geriau prisitaikė lietuviai, tačiau jiems nepavyko pasinaudoti varžovų klaidomis - du kartus iš baudos aikštelės krašto mūsiškiai smūgiavo šalia vartų.

Graikų pirmasis pavojingesnis bandymas baigėsi įvarčiu - varžovai pasižymėjo po stipraus ir tikslaus smūgio iš baudos aikštelės prieigų. Įmušusi įvartį Graikijos milžinų Atėnų „Panathinaikos“ ir „Olympiakos“ jaunų žaidėjų pagrindu sudaryta komanda po truputį perėmė iniciatyvą.

Antrojo kėlinio pradžioje po pavojingo graikų smūgio iš baudos aikštelės krašto vartus puikiai apgynė vartininkas Edvinas Gertmonas. 66 ir 71 min. jau lietuviai turėjo dvi geras progas išlyginti rezultatą.

Tačiau pirmajame epizode suklydus vartininkui Tomas Dombrauskis nesugebėjo pasinaudoti situacija ir atrasti laisvų komandos draugų, o antrajame po Tomo Ruko smūgio varžovus išgelbėjo vartų sargas. Rungtynėms baigiantis varžovai po perdavimo iš krašto įtvirtino savo pranašumą - 0:2.

„Rezultatas galėjo būti geresnis, tačiau teigiamai įvertinčiau komandos kovingumą ir tai, kad išvengėme šiurkščių klaidų. Turėjome pora progų ir jų neišnaudojome, o graikai savo šansus realizavo. Tai meistriškumas, vis dėlto jie yra stipresni. Mums tokio pajėgumo oponentas buvo labai gera repeticija prieš atrankos varžybas. Pamatėme savo lygį. Manau, kad kautis su tokiomis komandomis esame pajėgūs“, - sakė V. Vaškūnas.

Pasak trenerio, komandai pavyko įgyvendinti vieną iš dviejų pagrindinių užduočių: „Planavome antroje zonoje žaisti agresyviai perimti kamuolį, bet tai geriau pavyko graikams, kurie mus stipriai spaudė, neleido įsižaisti. Jų perdavimai buvo greitesni nei tikėjomės ir mes nesuspėjome. Kitam planuotam žaidimo aspektui - komandinė, zoninė gynybai parašyčiau aukštą balą, aštuonis arba devynis.“

V.Vaškūno teigimu, lietuviai tokios sudėties žaidė pirmą kartą. Treneris džiaugėsi, kad pavyko susikviesti žaidėjus iš klubų ir liko patenkintas komandos lyderių žaidimu. „Jie pasirodė gerai, pademonstravo kovotojų mentalitetą, tokia pozityvi energija persidavė mažiau patyrusiems komandos draugams.“

Lietuvos futbolininkai dar kartą žaisti su graikais planuoja svečių aikštėje. Šio amžiaus grupės lietuvių rinktinė Europos septyniolikmečių čempionato atrankos varžybose spalio pabaigoje susitiks su Olandijos, Belgijos ir ir Latvijos komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių