Užsienio žiniasklaida grėsmės Lietuvoje neįžvelgia

Užsienio žiniasklaida praneša apie banko „Snoras“ perėmimą į valstybės rankas, tačiau pati vertinti situacijos nesiima.

„Reuters“ skelbia, kad penkto pagal dydį Lietuvos banko „Snoras“ įsipareigojimai viršijo jo turtą, todėl šalies vadovai nusprendė perimti jį savo žinion. Informuojama, kad Lietuvos valdžia neplanuoja kreiptis į Tarptautinį valiutos fondą, kaip tai 2008 metais padarė Latvija, gelbėdama savo banką.

Businessweek.com skelbia, kad daugiau nei 1 milijardas litų turto gali būti dingęs, o banko operacijos buvo sustabdytos iki lapkričio 21 dienos.

Remiantis banko „DnB“ ekonomistės Jekaterinos Rojakos komentaru, informuojama, kad Lietuva su banko problema gali susitvarkyti savarankiškai. Esą tai nėra sisteminė bankų sektoriaus problema, todėl greiti ir sklandūs veiksmai gali sulaikyti paniką visuomenėje ir užtikrinti pasitikėjimą vietine bankų sistema bei jos stabilumu.

Užsienio šaltinis skelbia, kad Finansų ministrė Ingrida Šimonytė situaciją vertina kaip vieno banko problemą, kuri esminės įtakos šalies ekonomikai neturės. Esą problemą bus galima išspręsti minimaliomis mokesčių mokėtojų lėšomis.

Businessweek.com teigia, kad „Snoras“ ignoravo Lietuvos centrinio banko instrukcijas sumažinti operacijų rizikas ir nesiėmė jokių rekomenduotų veiksmų.

Pateiktais duomenimis, bankas „Snoras“ taip pat kontroliuoja investicinį banką „Finasta“ ir Latvijos skolintoją „Latvijas Krajbanka“.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

ma

ma portretas
na gal bent taip uzsienyje isgarsesim, kaip sekmingai krize iveikt galintys ir sugebantys suvaldyt griuvancius bankus be tvf pagalbos

cia

cia portretas
absoliutus melas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių