Tarp apdovanotų įmonių - ir klaipėdiečiai

Lietuvos Respublikos ūkio ministerijoje buvo apdovanotos geriausius rezultatus pasiekusios ir socialiai atsakingą verslą vystančios spaudos pramonės įmonės.

Apdovanojimai įteikti įmonėms ir asmenybėms, nusipelniusioms pramonės šakai.

Geriausiu eksportuotoju pripažinta iki 96 proc. išplėtusi eksporto apimtis bendrovė ,,PRINT-IT” – Norvegijos kapitalo įmonė, gaminanti kišeninio formato knygas minkštais viršeliais.

Inovatyviausios spaustuvės vardą pelnė Kaune įsikūrusi,,Aurika“ didžiausia etikečių gamintoja Baltijos šalyse, kurios pajamos sudarė 51 mln. litų

Lyderio apdovanojimas skirtas bendrovei ,,Elmoris“, užsiimančiai užsukamų metalinių dangtelių gamyba. „Elmoris“ sunkmečiu sugebėjo ne tik išlaikyti esamas darbo vietas, bet ir sukurti naujų. Įmonės apyvarta praėjusiais metais išaugo 20 proc. ir sudarė 42 mln. litų.

Aplinkosaugines vertybes puoselėjančių spaustuvių tarpe Žaliausia spaustuve pripažinta Klaipėdos įmonė ,,Druka“ – aukštos kokybės reklaminių ir meninių spaudos leidinių gamintoja. Praėjusiais metais gamyboje naudojusi iki 90 proc. aplinkai draugiškų žaliavų.

Socialiai atsakingos spaustuvės apdovanojimas įteiktas lipnių etikečių ir pakuočių gamintojai,,PakMarkas“ už sunkmečiu išsaugotas visas darbo vietas, socialinius projektus ir atsakingą verslo praktiką.

Šeimos verslo spaustuvės prizas už tradicijų puoselėjimą skirtas spaustuvei ,,Firidas“. Tai įmonė, kurioje dirba visi šeimos nariai ir trečios spaustuvininkų kartos darbuotojai. Gruodžio mėnesį spaustuvė minės 135-ių metų veiklos istorinės tąsos sukaktį.

Atskira Lietuvos spaudos pramonės apdovanojimų kategorija skirta asmenybių pasiekimams.

Spaudos Atlanto apdovanojimas skirtas Petrui Kalibatui – bendrovės ,,Petro ofsetas“, gaminančios gražiausias Lietuvoje knygas, įkūrėjui. Apdovanojimas įteiktas už poligrafinio knygos meno puoselėjimą Lietuvoje, aktyvią visuomeninę veiklą spaudos pramonės srityje, spaudos įmonių bendradarbiavimo skatinimą su mokymo institucijomis.

Spaudos Liūto apdovanojimas įteiktas Antanui Kibickui, šiais metais atšventusiam garbingą jubiliejų ir 20 metų leidyklos-spaustuvės ,,Utenos Indra“ sukaktį. Spaudos liūto apdovanojimas Antanui Kibickui teikiamas už spaudos ir leidybos tradicijų puoselėjimą Utenos krašte, jaunųjų kūrėjų skatinimą ir rėmimą, filantropinę veiklą.

Metų Absolvento apdovanojimą pelnė Vaidas Bivainis − Kauno technologijos universiteto, Dizaino ir technologijų fakulteto Grafinių komunikacijų inžinerijos katedros doktorantas, už mokslo žinių ir verslo patirties sintezę.


Šiame straipsnyje: apdovanojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių