Rafinuoti naftos produktai atpigo 21,9 proc.

Statistikos departamentas praneša, kad šiais metais jau trečią mėnesį iš eilės mažėjo parduotos pramonės produkcijos kainos.

2008 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., minėtos produkcijos kainos sumažėjo 6,5 procento, iš jos kasybos ir karjerų eksploatavimo produkcijos - 8,3, apdirbamosios gamybos produkcijos - 7,7 procento. Elektros, dujų ir vandens tiekimo produkcijos kainos padidėjo 0,7 procento. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 1,5 procento.

Bendrajam kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 21,9 procento atpigę rafinuoti naftos produktai, 8,7 - chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai, 22,6 - nevalyta nafta, 0,6 - maisto produktai ir gėrimai ir 3,1 procento pabrangęs garas ir karštas vanduo, 1,9 - nemetalo mineraliniai produktai, 2,4 - transporto įranga.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį sumažėjo 2,4 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 15,3 procento atpigę rafinuoti naftos produktai, 11,9 - chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai, 0,5 - maisto produktai ir gėrimai ir 3,1 procento pabrangęs garas ir karštas vanduo, 2,5 - nemetalo mineraliniai produktai, 1,9 - baldai. Iš maisto produktų ir gėrimų daugiausia atpigo paruošti pašarai ūkio gyvuliams - 4,5 procento, grūdų malimo produktai - 3,3, pienas ir pieno produktai (išskyrus valgomuosius ledus) - 1,7, mėsa - 1,4; mineralinis vanduo ir gaivieji gėrimai pabrango 2,3, naminių paukščių mėsa - 1,7, duona ir švieži konditerijos kepiniai - 1,4 procento. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 0,5 procento.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos 2008 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., sumažėjo 10,5 procento. Didžiausią įtaką tam turėjo 24,2 procento atpigę rafinuoti naftos produktai, 7,8 - chemikalai ir chemijos pramonės gaminiai, 24,6 - nevalyta nafta, 3,2 - baldai ir 4,0 procento pabrangusi  transporto įranga, 1,6 - mašinos ir įranga, 3,6 - medicinos, tikslieji ir optiniai prietaisai. Neįskaitant rafinuotų naftos produktų, ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 2,9 procento.


Šiame straipsnyje: nafta

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių