„Ikea“ skubina planus: centrą planuojama atidaryti vasarą

Nors netoli oro uosto planuojančiai įsikurti skandinavų bendrovei „Ikea“ reikalingo Vilniaus pietinio aplinkkelio statybos stringa, jos atstovams tai nerimo nekelia: centrą atidaryti planuojama dar vasarą.

Vilniaus pietinio aplinkkelio statybų konkursą pralaimėjusioms įmonėms „Panevėžio keliai“ ir „Fegda“ apskundus jo rezultatus, projektas įstrigo. Tiesa, trumpam – šią savaitę įmonės skundą iš teismo atsiėmė. Tai patvirtino ir Vilniaus savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Linas Bartusevičius.

„Įmonės yra atsiėmusios ieškinius dėl Vilniaus miesto savivaldybės skelbto atviro konkurso „IXB transporto koridoriaus (Žirnių g.) ir Vilniaus tarptautinio oro uosto jungties“ statybos darbų“, – sakė jis.

Anot savivaldybės atstovo, konkurso laimėtojas turėtų būti paskelbtas kitą savaitę.

Jis tikino, kad šalia aplinkkelio planuojančio įsikurti baldų pramonės milžino „Ikea“ atstovai kol kas nepateikė skundų, nors vienintelė šio investuotojo sąlyga savivaldybei ir buvo tinkamos infrastruktūros įrengimas.

„Ikea“ rinkodaros vadybininkė Ineta Lauciūtė detaliau apie įmonės šiuo metu atliekamą personalo paiešką bei kitus veiksmus nekalbėjo, tik užsiminė, kad darbuotojų samdymo procesas prasidėjo daugiau nei prieš metus. Paklausta, ar stringantis pietinio aplinkkelio projektas nesudrums planų centrą atidaryti rudenį, ji netgi patikino, kad planai paankstinti – parduotuvė duris pirkėjams turėtų atverti jau vasaros pabaigoje.

„Pirmosios Baltijos šalyse „Ikea“ parduotuvės atidarymas suplanuotas vasaros pabaigoje, jos įgyvendinimo procesas vyksta laiku pagal planų“, – sakė I. Lauciūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių