Daugiausia laisvų darbo vietų – pramonės srityje

Šių metų antrojo ketvirčio pabaigoje Lietuvoje buvo 8,9 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams, arba 0,9 tūkst. (8,7 proc.) mažiau nei pirmojo šių metų ketvirčio pabaigoje, praneša Lietuvos statistikos departamentas.

Per ketvirtį laisvų darbo vietų sumažėjo pramonėje, transporte ir saugojime – po 0,3 tūkst., prekyboje – 0,2 tūkst., o padaugėjo viešajame valdyme ir gynyboje, privalomajame socialiniame draudime – 0,2 tūkst., informacijos ir ryšių veikloje bei žmonių sveikatos priežiūroje ir socialiniame darbe – po 0,1 tūkst.

Daugiausia laisvų darbo vietų antrąjį 2012 metų ketvirtį buvo pramonėje – 2 tūkst. (22,8 proc. visų laisvų darbo vietų), prekyboje – 1,8 tūkst. (20,3 proc.), viešajame valdyme ir gynyboje, privalomajame socialiniame draudime – 1,2 tūkst. (13 proc.). Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietime – 0,2 procento.

Antrojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 0,8 procento – tiek pat, kiek praėjusį ketvirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilniete

vilniete portretas
tai kodel nepasiulius bedarbiams tu vietu-jei kvalifikacija tinka juk svarbu-darbas-uzimtumas negi sedes,,ant ismoku-visa laika kol pasens-ar emigruos o i tas vietas uzsieniecius ivilios--daugumas NENORI DIRBTI-

saulius

saulius portretas
...pavadinime mažutė, tačiau reikšminga klaida. Turėtų būti ne "laisvų darbo vietų", o laisvų vergystės vietų. Panašiais subjektyvizmais (savivalėm) uždengdami objektyviąją tiesą (Kūrėjo valią), Lietuvos NESUKURSIME :). Juk taip "socialiai teisingi" feodalai, socialiai teisingi jųjų samdiniai - politikai :). Bedievystė laaabai kvailas dalykas, nes joje mes ne tik elgiamės ne pagal Dievo valią (objektyviąją tiesą), bet ir Dievo valios t.y. objektyvios tiesos, amžinųjų vertybių ir pan. pažinimo negauname...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių