A.Kubilius: Lietuva nesvarstys Baltarusijos pasiūlymo statyti bendrą atominę elektrinę

Lietuva nepasiruošusi svarstyti Baltarusijos pasiūlymo kartu statyti atominę elektrinę, ketvirtadienį pareiškė premjeras Andrius Kubilius.

Taip jis komentavo Baltarusijos prezidento Aleksandro Lukašenkos pasiūlymą Vilniui ir Minskui bendrai statyti jėgainę, nors abi šalys kol kas svarsto atskirus panašius projektus.

"Kiek supratau, buvo siūloma, kad Lietuva dalyvautų atominę elektrinę statant Baltarusijoje. Bent jau iki šiol tokius pasiūlymus tekdavo girdėti, kiek supratau, ir vakar panašus buvo pakartotas. Mes ne vieną kartą esame sakę ir Baltarusijos pusei, kad nesame pasiruošę svarstyti tokių pasiūlymų", - interviu Žinių radijui A.Kubilius.

A.Lukašenka trečiadienį bendroje spaudos konferencijoje su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite sakė, kad Lietuva ir Baltarusija galėtų pastatyti bendrą atominę elektrinę. Tai jis pakartojo ir ketvirtadienį paskelbtame interviu laikraščiui "Litovskij kurier".

"Statykime kartu. Mes jau išėjome į aikštę, jau pradėjome statybas. Kodėl Lietuvai neprisijungti prie šio projekto ir nesusitarti, kiek elektros energijos jūs imsite. Nenorite, statykite savo elektrinę, o mes statysime savo", - interviu sakė A.Lukašenka.

Premjeras A.Kubilius ketvirtadienį taip pat sakė, kad Lietuva suinteresuota, jog trečiadienį vykusio vizito metu pasirašytas susitarimas dėl supaprastintos pasienio gyventojų kelionių tvarkos pasienio gyventojams kuo greičiau pradėtų veikti.

"Aš negalėčiau įvertinti, kaip ten toliau visi reikalai klostysis. Be abejo, yra įvairių iššūkių, kai kas gąsdinasi dėl kontrabandos ir nelegalių prekių. Bet vertinant pliusus ir minusus, manau, galime dėti stiprų pliuso ženklą", - sakė Vyriausybės vadovas.

Susitarimas leistų iki 50 kilometrų nuo sienos gyvenantiems žmonėms sieną kirsti be vizų, o su specialiais leidimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių