A.Butkevičius: namų renovacija sugrąžins dalį emigravusių lietuvių

Renovuojant gyvenamuosius namus, Lietuvoje gali prireikti darbo jėgos iš užsienio, teigia premjeras. Be to, Algirdas Butkevičius mano, kad namų renovacija sugrąžins namo dalį emigravusių lietuvių.

„Jeigu matysime, kad trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, gali būti taip, kad bus pakviestos ir įmonės iš užsienio įgyvendinti gyvenamųjų namų renovaciją Lietuvoje. Manau, kad žmonės pamatys, kad gyvenamieji namai renovuojami - ne vien tik kalbama, didžioji dalis lietuvių sugrįš iš užsienio ir pradės dirbti čia, Lietuvoje. Tokiu atveju, manau, mes turėsime daugiau kvalifikuotos darbo jėgos“, - interviu LRT radijui antradienį sakė ministras pirmininkas.

Anot jo, Lietuvos institucijos taip pat turėtų reaguoti į pokyčius darbo rinkoje.

„Ir dar labai svarbu, kad perkvalifikavimo institucijos irgi turėtų jausti pokyčius rinkoje ir stengtųsi kuo daugiau bedarbių nukreipti perkvalifikavimui“, - sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičius anksčiau prognozavo, kad namų renovacijos „bumas“ turėtų pasimatyti 2014 metais, o jau šių metų liepą jis tikisi pamatyti pirmąjį pagal naują modelį pradėtą renovuoti gyvenamąjį namą.

Tikimasi, kad šiemet Lietuvoje pavyks renovuoti 600-700 namų.

Šiuo metu valstybė teikia 30 proc. dydžio kompensaciją investicijoms į energiją taupančias priemones, o neturintiems savų lėšų gyventojams sudarytos galimybės lengvatinėmis sąlygomis pasiskolinti renovacijai reikiamą sumą su 3 proc. fiksuotomis palūkanomis.

Ankstesnei Vyriausybei nepavyko išjundinti daugiabučių renovavimo, nors tuometinis ūkio ministras Dainius Kreivys žadėjo jau 2009 metais renovuoti 500 namų, 2010 metais - 1 tūkst., o iki 2013 metų - net 4,9 tūkstančio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

k

k portretas
Nieko nesugrazins.Jauniems zmonems reikia normalaus atlyginimo ir busto paskolos salygomis,kad galetu isigyt savo busta.Ne dabar,kai pasiemi paskola ir verziasi kilpa potruputi..

JUOKAS

JUOKAS portretas
Baikit svaigti Premjere. Dėl 2000 - 2500 litų atlyginimo nei vienas emigrantas nesugriž.Džiaukitės, kad daugiau jų neišvažiuotų.

Petras

Petras portretas
Raso daug apie renovacija, bet nieko nedaro.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių