Šiaurės Korėjoje išbadėję žmonės valgo vaikus?

Šaltiniai bado ir skurdo kankinamos Šiaurės Korėjos viduje praneša, kad neseniai nukirsdinta galva vyrui, kuris suvalgė du savo vaikus, rašo independent.co.uk.

Tai nėra pirmas kartas, kai pasaulį pasiekia žinios apie kanibalizmo protrūkį Šiaurės Korėjoje. Žiniasklaida jau pranešė apie savo neseniai palaidotą anūką iškasusį ir suvalgiusį senolį bei vyrą, kuris išvirė ir suvalgė savo atžalą.

Manoma, kad nuo Vakarų pasaulio slepiamas badas pasiglemžė bent 10 tūkst. žmonių. Labiausiai nukentėjo Pietų ir Šiaurės Hvanhės provincijos. Baiminamasi, kad kanibalizmas plinta po visą Šiaurės Korėją.

Maisto trūkumą šalyje sukėlė menkas derlius, kurį lėmė sausra, kamavusi Šiaurės Korėją praėjusiais metais. Kai kurie liudininkai pasakojo, kad dirbami laukai po sausros – apverktinos būklės. Be to, pasak šaltinių, vyriausybė konfiskavo nemažai kaimo gyventojų sukauptų maisto atsargų – jos atiduotos Pchenjano gyventojams.

Tokius duomenis pateikė agentūra „Asia Press“ (Osaka, Japonija). Jos teigimu, informacija yra patikima, nes gaunama iš pačių Šiaurės Korėjos gyventojų

Vienas šaltinis teigė: „Gegužės mėnesį mano kaimelyje buvo sušaudytas vyras, suvalgęs du savo vaikus. Jo pirmąją auka tapo vyresnė dukra. Jaunesniam broliukui paprieštaravus, tėvas suvalė ir jį. Visa tai vyko, kai vaikų motina buvo išvykusi. Jai grįžus vyras pasakė: „Mes pagaliau turime mėsos“. Tačiau moteriai kilo įtarimas ir ji pranešė pareigūnams. Nesuvalgytos vaikų kūnelių dalys buvo rastos namų teritorijoje“.

Jiro Ishimaru iš naujienų agentūros „Asia Press“, parengęs 12 puslapių tyrimą apie situaciją Šiaurės Korėjoje, pakomentavo: „Šokiruoja tai, kad yra šimtai kanibalizmo liudijimų.“

Praėjusių metų gegužę vienas vyras buvo apkaltintas kanibalizmu, kai nužudė savo kolegą ir bandė parduoti mėsą sakydamas, jog tai aviena. Tuo pat metu buvo nuteistas vyras, kuris, kaip spėjama, nužudė 11 žmonių ir pardavinėjo jų mėsą kaip kiaulieną.

Praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį Šiaurės Korėjoje siautė badas. Per jį žuvo nuo 240 tūkst. iki 3,5 mln. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

praeivis

praeivis portretas
o kodel pandu nevalgo?

netikiu

netikiu portretas
amerikos propabganda

labas

labas portretas
labas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių