Gruzija kaltina Rusiją organizavus „teroristinius sprogdinimus“

Gruzija antradienį apkaltino Rusiją per pastaruosius kelis mėnesius organizavus virtinę sprogdinimų, kurie nusinešė vieno žmogaus gyvybę.

Šis Tbilisio žingsnis žymi pastaruoju metu vėl padidėjusią įtampą tarp abiejų priešiškai nusiteikusių šalių, kurios trumpai kariavo 2008 metų rugpjūtį.

Gruzijos VRM pareiškė, kad vienas Rusijos karinės žvalgybos pareigūnas sumokėjo Gruzijos piliečiui, kad šis susprogdintų bombas prie įvairių taikinių, tarp jų JAV ambasados ir Tbilisio centrinės geležinkelio stoties.

"Tai buvo organizuota teroristinė kampanija, - Gruzijos vidaus reikalų ministras Šota Utiašvilis sakė naujienų agentūrai AFP. - Ji turėjo sukurti šalyje bendrą nestabilumo ir baimės pojūtį".
Pasak ministro, nuo rugsėjo iki lapkričio buvo susprogdintos šešios bombos, o per vėliausią išpuolį lapkričio pabaigoje žuvo viena moteris.

Pagrindinis įtariamasis Gogita Arkanija ir penki jo numanomi bendrininkai buvo suimti šeštadienį, o per šiuose reidus buvo rasta daugiau sprogstamųjų užtaisų, pabrėžė Š.Utiašvilis.

Šie asmenys buvo suimti praėjus mėnesiui po to, kai Gruzija paskelbė išardžiusi didelį Rusijos šnipų tinklą.


Šiame straipsnyje: GruzijaRusijaPietų Osetija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių