Italų klubo lietuviai kuklinasi nuopelnų


2010-10-27
KD inf.
Italų klubo lietuviai kuklinasi nuopelnų

Atvykę į gimtinę žaisti vyrų krepšinio klubų Eurolygos antrojo turo rungtynių, italų "Montepaschi" ekipos lietuviai Rimantas Kaukėnas ir Kšyštofas Lavrinovičius kuklinasi vadinami Sienos klubo lyderiais.

Atvyko po pergalių

Šiandien Vilniuje Eurolygos C grupės mače jėgas išmėgins Lietuvos ir Italijos čempionai – "Lietuvos ryto" ir Sienos "Montepaschi" krepšininkai.

Pirmajame ture blankiai žaidę vilniečiai 69:86 pralaimėjo Stambulo "Fenerbahce Ulker" komandai, o "Montepaschi" savo aikštėje 76:44 sutriuškino prancūzų "Cholet Basket".

"Montepaschi" gretose – buvę Lietuvos rinktinės žaidėjai R.Kaukėnas ir K.Lavrinovičius, blykstelėję per paskutines rungtynes nacionaliniame čempionate, kai Sienos krepšininkai svečiuose 93:82 pranoko Montegranaro "Fabi Shoes". Per šią dvikovą R.Kaukėnas nugalėtojams pelnė 22 taškus, K.Lavrinovičius – 21.

"Dabar sunkiai ir kantriai dirbame, bet ekipa kol kas neturi ryškių lyderių", – atvykęs į Vilnių tvirtino R.Kaukėnas, tačiau italų regioninio dienraščio "Corriere di Siena" sporto apžvalgininkai turi kitokią nuomonę.

"Mačas Montegranare buvo sunkesnis, nei tikėtasi. Jei ne Lavrinovičius ir snaiperis Kaukėnas, taip pat Davido Mosso ir Bo McCalebbo pastangos, mūsų nuotaikos būtų kitokios", – tvirtino "Corriere di Siena".

Lietuviai – pagrindiniai ginklai

"Sienoje niekas nepasikeitė, netgi interviu duodu tame pačiame kabinete", – juokavo R.Kaukėnas, prieš kelionę į Lietuvą kalbėjęsis su Italijos dienraščio "La Nazione" žurnalistu.

Praėjusį sezoną Rimantas atstovavo Madrido "Real" klubui. "Montepaschi" žaidėju jis buvo 2005–2009 m., o "Lietuvos ryto" – 2001–2002 m.

"Mes neblogai startavome šį rudenį, tačiau sezonas – ilgas, todėl bus visko. Vilnius – mano gimtasis miestas, susitiksiu su tėvais, draugais, o rungtynės su buvusia komanda – eilinės, nors ir labai svarbios", – teigė R.Kaukėnas.

"Geros rungtynės tos, kai tavo komanda iškovoja pergalę, – kalbėjo K.Lavrinovičius ir pridūrė, kad tebejaučia skausmus po stuburo traumos ir operacijos. – Kartais maudžia nugarą, bet tai – normalu. Daug treniruojuosi ir stengiuosi susigrąžinti įprastą sportinę formą. Manau, kad šį sezoną žaisiu vis geriau."

"Lietuvos ryto" strategas Aleksandras Trifunovičius pripažino, kad pagrindiniai Italijos čempionų ginklai – R.Kaukėnas ir K.Lavrinovičius.

Rūpi "Žalgirio" galimybės

Šiandien A grupėje, kurioje rungtyniauja Kauno "Žalgiris", Tomo Pačėso treniruojama Gdynės "Asseco Prokom" susitiks su Vitorijos "Caja Laboral", o Belgrado "Partizan mt:s" – su Maskvos srities "Chimki".

"Manau, kad "Asseco Prokom" yra vienas pagrindinių pretendentų į kitą Eurolygos etapą – šešioliktuko varžybas. Mūsų grupėje – lygiavertės komandos ir viskas turėtų paaiškėti po mūsų atsakomųjų rungtynių su Tel Avivo "Maccabi Electra", taip pat, kai pamatysime, kaip sekasi Gdynės ir "Chimki" klubams, kaip savo aikštėje rungtyniauja "Partizan mt:s" ir ar "Žalgirio" galimybės yra tokios pačios, kokias jis parodė per varžybas Eurolygos sezono išvakarėse", – svarstė "Caja Laboral" strategas Duško Ivanovičius.

Pirmajame ture pralaimėjęs "Žalgiriui" 62:73, "Partizan mt:s" nutraukė sutartį su 203 cm ūgio puolėju Sava Lešičiumi ir sukirto rankomis su legionieriumi iš JAV – 206 cm sunkiuoju krašto puolėju amerikiečiu Jamesu Gistu.

Gretas papildė ir Stambulo "Efes Pilsen" ekipa, kuri šiandien namuose egzaminuos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitono Roberto Javtoko atstovaujamą Valensijos "Power Electronics" komandą: Turkijos klubas pasikvietė 32-ejų 211 cm kroatą Nikolą Vujčičių. Praėjusį sezoną N.Vujčičius vilkėjo Pirėjo "Olympiakos" marškinėlius.


"Montepaschi" vizitinė kortelė

Bo McCalebbas JAV gynėjas 183

Nikos Zisis Graikija gynėjas 195

Malikas Hairstonas JAV puolėjas 198

Marco Carraretto Italija puolėjas 196

Milovanas Rakovičius Serbija puolėjas 208

Kšyštofas Lavrinovičius Lietuva vidurio puolėjas 209

Rimantas Kaukėnas Lietuva gynėjas 192

Tomas Ressas Italija vidurio puolėjas 208

Andrea Michelori Italija puolėjas 202

Shaunas Stonerookas JAV puolėjas 201

Pietro Aradori Italija gynėjas 194

Davidas Mossas JAV puolėjas 195

Vyriausiasis treneris Simone Pianigiani (Italija).